Olympiasoudun SM-kilpailut kilpailtiin Kaukajärvellä 29.-30.6.

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtiin olympialuokkien yksiköiden ja kaksikoiden SM kilpailut Kaukajärvellä, Tampereella. Mukana olivat kaikki Suomen parhaat soutajat SM-lähdöissä. Lisäksi kansallisissa regattalähdöissä souti junioreita sekä masters-soutajia.

Naisten yksikön SM-mitalikolmikko oli Maiju Kainlauri Vuoksen Soutajista, Aura Forsberg SMARKista ja Vilma Kangasmäki NRC:stä. Miesten yksikön voittoon souti Joel Naukkarinen Takon Soutajista, toiseksi Olli-Pekka Karppinen Turun Soutajista ja kolmanneksi Kasper Hirvilampi NRC:stä.

Pariairokaksikossa naisissa voittoon  veti NRC:n Vilma Kangasmäki ja Eeva Karppinen. Toiseksi sijoittui SMARKin Aura Forsberg ja Tiia-Maria Rauttola sekä kolmanneksi Hämeenlinnan Soutajien Kaisa Rokkanen ja Kaisa Nevalainen. Miesten puolella pariairokaksikossa mestaruus meni isäntäseura Takon Soutajien Juho-Pekka Petäjäniemelle ja Jukka-Pekka Kaupille. Toiseksi soutivat niin ikään Takon Soutajien Joel Naukkarinen ja Klaus Geiger sekä kolmanneksi NRC:n Lee Wassel ja Kasper Hirvilampi.

Kilpailut päättäneen perämiehettömän kaksikon mitalistit olivat naisissa Kaisa Rokkanen ja Kaisa Nevalainen Hämeenlinnan Soutajista, Rosa Palmgren ja Aura Forsberg SMARKista sekä Noora Nyrö ja Sini Teisala Takon Soutajista. Miehissä päivän toisen mestaruutensa souti Joel Naukkarinen parinaan Klaus Geiger, toiseksi kiri Takon Soutajien Mikko Heikkilä ja Niko Raami sekä kolmanneksi Kaj Siltanen ja Otto Siltanen.

Tulokset löydät TÄÄLTÄ

Kuva: Bettina Sågbom-Ek