Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailut käynnistyivät Unkarin Szegedissä

Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailut käynnistyivät tänään Unkarin Szegedissä. Suomalaisilla oli tapahtumarikas aloituspäivä MM- melonnoissa.

Ratamelonnan alle 23- vuotiaiden MM- kilpailut käynnistyivät tänään Unkarin Szegedissä. Suomen viisihenkinen joukkue meloi päivän alku- ja välierissä varsin mallikkaasti.

Tytöt 18 vuotta K1 500m

Olivia Malinen (17v.) aloitti kilpailut erittäin kovassa alkuerässä, Olivia meloi alkuerässään yhdennäksenneksi, kun erän kuusi nopeinta etenivät suoran välieriin. Olivian alkuerä oli kuitenkin ajallisesti nopea ja Olivia selviytyi välieriin aikavertailun kautta.

K1 500 Välierässä Olivia Malinen meloi kauden parhaan vetonsa, nipisti alkueräajastaan pois liki kolme sekuntia ja oli välierän seitsemäs ajalla 2.02,9. Välierien aikavertailussa Olivia Malinen päätyi 19. sijalle, eli myös ajallisesti ensimmäinen kilpailija joka jäi B-finaalin ulkopuolelle.

Naiset 23 vuotta K1 500m

Oona Vasko (23v.) meloi kilpailujen alkuerävedossaan viidenneksi ajalla 1.56,9. Välieriin eteni suoraan alkuerävaiheen kuusin nopeinta / alkuerä, eli Oona meloi suoraan sijoituksella välieriin. Välierässään Oona meloi saman ajan kuin alkuerässään (1.56,9), sijoittuen välierässään kuudenneksi, ja eteni sen myötä N23v. K1 500m B- finaaliin. Välierävaiheen aikavertailussa Oonan suoritus oli välierien 18. nopein.

Naiset 23 vuotta K2 500m

Naiset 23v. sarjassa Suomea edusti kaksikolla Jenni Salo – Oona Vasko, kaksikko meloi hyvän kilpailun alkuerässään, sijoittuen alkuerässäänkuudenneksi ajalla 1.47,7. Välierävaiheessa kaksikolla oli alkuerien aikavertailun perusteella realistinen mahdollisuus yltää aina A- finaaliin saakka, ja välieräveto olikin odotetusti kaksikolta tiukkaa taistelua A- finaalipaikasta.

Aivan loppuun saakka tyttöjen veto ei kantanut, välierässä sijoitus lopulta niin ikään kuudes, ja B- finaaliin. Aikaeroa erän kolmanteen (ja viimeiseen A- finaalipaikkaan) jäi 1,6 sekuntia. Kaksikko oli kuitenkin välierävaiheen 14. nopein kaksikko, eli kaksikolla on varsin hyvät mahdollisuudet taistella B- finaalin kärkisijoituksista sunnuntaina.

Tytöt 18 vuotta K1 200m

Reetta Hallila aloitti oman urakkansa perjantai iltapäivänä melomalla K1 200m alkuerässään viidenneksi ajalla 44,9. Reetta Hallila jatkaa siis suoraan sijoituksen perusteella huomisissa 200m välierissä, Reettan alkuerän veto oli koko joukon 17. nopein, joten Reettalla hyvät saumat yltää loppukilpailuvaiheeseen huomisista välieristä.

Miehet 23 vuotta K1 200m

Suomen joukkueen ainoa miesedustaja Janne Mäntynen aloitti myös kilpailuviikonloppunsa perjantain 200m alkuerissä. Janne meloi omassa erässään komeasti neljänneksi, ja näin suoraan huomisiin välieriin. Alkuerien aikavertailussa Jannen suoritus riitti 23:een sijaan, eli hyvällä suorituksella välierissä Jannella on myös  kaikki mahdollisuudet edetä loppukilpailuvaiheeseen.

Naiset 23 vuotta K1 200m

Jenni Salo meloi kilpailuissa K2 500m lisäksi K1 200m matkalla, kilpailuissa naisten K2 500m on kuitenkin selkällä priotriteetilla matkavalikoimassa ja Jennin osalta K1 200m alkuerät tulivat vielä aikataulullisesti varsin pian K2 500m alku- ja välierävetojen jälkeen. Jennin osalta vauhti alkuerässä ei näin ollen ollut parasta mahdollista (kaksi 500m vetoa alla), mutta Jennin alkuerän 7. sija riitti kuitenkin etenemiseen huomiseen välierään, jossa Jenni pääsee puhtaalta pöydältä lataamaan K1 200m välierään.

Susanne Gunnarsson kommentoi Szegedistä päivän suomalaissuorituksia toteamalla että urheilijat tekivät varsin hyvän kilpailupäivän, ja vetivät oman potentiaalinsa mukaisesti. Kaikki alukset etenivät alkueristä välieriin, ja Jennin ja Oonan naisten K2 500m oli varsin hyvä suoritus, jossa A- finaalikaan ei ollut kaukana.

Kilpailuihin osallistuu ennätykselliset 80 maata ja yhteensä 1000 kilpailijaa.

Lisätietoja: Susanne Gunnarsson: +358 40 1924959