Suomalaiset jatkavat välieriin ratamelonnan MM-kisoissa Duisburgissa

29.8.2013 Melonta Yleinen

Suomalaisten ratamelojien päivä Duisburgin MM-kisoissa on alkanut hyvin. Aamun Anne Rikalan finaaliin siivittämän suorituksen jälkeen kaikki muut alukset selviytyivät välieriin omista alkueristään.

Rikala jatkoi omaa kisaurakkaansa Pauliina Poletin kanssa kajakkikaksikoiden 500 metrin kisassa. He sijoittuivat omassa erässään neljänneksi ja melovat illalla A-finaalipaikasta. -Pientä petrattavaa jäi starttiin, mutta muuten oli helppo vetää, totesi takana melova Polet omasta MM-startistaan.

Rikalalle meno ei ollut yhtä helppoa ja hänelle tuleva tauko ennen illan välierää tulee tarpeen. -Verryttelyssä tuntui tosi väsyneeltä ja itsellä meinasi puolivälissä paukut loppua, mutta onneksi Pauliina pystyi takana pitämään hyvää vauhtia. Illaksi jos saadaan hieman parempi veto, niin A-finaali on ihan mahdollinen, totesi Rikala.

Oona vasko meloi 500 metrin alkuerässään hienosti neljänneksi ja meloo myöhemmin tänään matkan välierissä. -Pääsin hyvin liikkeelle ja pyrin melomaan mahdollisimman kovaa alussa. Keski- ja loppuvaihe ei sitten tullut yhtä sujuvasti, joten välieriin jäi parannettavaa, totesi Oona suorituksensa jälkeen ja lupasi myös parantaa suoritustaan edelleen välierässä.

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen meloivat ensimmäisen aikuisten arvokisastarttinsa kiitettävästi. Kajakkikaksikoiden 1000 metrin ensimmäisessä erässä melonut kaksikko sai jännittää välieräpaikkaansa viimeiseen asti, sillä he pääsivät välieriin lopulta aikojen perusteella.

-Kisasta jäi hyvä fiilis. Välieräpaikkaa lähdimme hakemaan ja siinä pyritään nyt melomaan kesän paras suoritus. B-finaali on edelleen tavoitteena, summasi Jeremy kaksikon kisaa.

-MM-kisat ovat olleet toistaiseksi hieno kokemus. On hyvä nähdä, miten huiput valmistautuvat ja tekevät asiat, mietti Miika. Nuorten miesten tavoitteena on olla vuonna 2015 sellaisessa iskussa, että paikka vuoden 2016 Rion olympialaisiin on selvä.