Valmentajille suunnatut täydennyskoulutukset entistä monipuolisempina Kisakallion urheiluopistossa

1.4.2014 Koulutus Yleinen

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja Kisakallion Urheiluopisto laajentavat yhteistyötään. Taitovalmennuksen harjoitteluympäristön kehittämisen rinnalle syntyy koulutusyhteistyötä ja osaamisen jakamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että liikuntatieteellisen tiedekunnan kehittämät taitovalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen täydennyskoulutukset käynnistyvät entistä monipuolisempina kokonaisuuksina syyskuussa Kisakalliossa Lohjalla.

– Laajentuvan yhteistyömme kautta pystymme tarjoamaan valmentajille suunnattuja liikuntatieteellisen tiedekunnan täydennyskoulutuksia myös Etelä-Suomessa, jolloin matkoihin käytetty aika ei muodostu esteeksi koulutuksiin osallistumiselle, liikuntatieteellisen tiedekunnan kehittämispäällikkö Aki Karjalainen kiteyttää.

Suomalaisen voimisteluvalmennuksen kehittämisen sekä kymmenien lajien valmentajakoulutuksen kehittämisen parissa pitkään työskennellyt Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen kehittämispäällikkö Pulmu Puonti on erityisen iloinen yliopiston valmentajakoulutuksen osaamisen liittämisestä Kisakallion urheiluopiston valmentajakoulutukseen.

– Urheiluopiston ja yliopiston yhteistyössä toteuttama taitovalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen täydennyskoulutus ovat loistava kokonaisuus kaikkien lajien parissa toimiville valmentajille oppia ja kehittää uusia metodeja niin lasten ja nuorten kuin huippujenkin valmennukseen. Samalla vaihtuvat kokemukset eri lajien valmentajien kesken, Pulmu Puonti kiteyttää.

– Urheiluvalmentajille suunnattu täydennyskoulutus vastaa urheiluvalmennuksen parissa työtään tekevien elinikäisen oppimisen tarpeisiin. Urheiluvalmentajien työ opitaan työtä tekemisen sekä sitä tukevan koulutuksen avulla. Taitovalmennus ja psyykkinen valmennus ovat molemmat kokonaisuuksia, jotka ovat huippu-urheiluvalmentajien toimesta koettu ajankohtaisiksi ja hyödyllisiksi arjen toiminnassa, toteaa suunnittelija Mikko Pirttimäki Jyväskylän yliopistosta.

Syksyllä 2014 alkavaan maksulliseen täydennyskoulutukseen voi hakea 15.6.2014 saakka.

Sähköinen hakulomake sekä koulutuksen sisällöt löytyvät www-sivuilta www.jyu.fi/viveca sekä www.kisakallio.fi

 

http://www.kisakallio.fi/koulutus/taitovalmennus.html

http://www.kisakallio.fi/koulutus/psyykkinen_valmennus.html