Vilma Karttunen viides Freestylen EM-kisoissa

30.8.2014 Yleinen

Freestylemelonnan EM-kisat saatiin päätökseen Slovakian Bratislavassa lauantaina. Suomalaisia oli finaaleissa mukana vain yksi, alle 18-vuotiaiden naisten sarjassa melonut Vilma Karttunen.

Karttunen jatkoi alkuerien tasaista suoritustasoa ja sijoittui finaalin viidenneksi 30 pisteellä. Mestaruuden vei selvällä erolla Espanjan Núria Fontané i  Masó, joka meloi hienot pisteet 250.

Suomalaisittain kisat sujuivat kokonaisuudessaan kelvollisesti, joskin kirkkaimmat onnistumiset jäivät puuttumaan. Sijoitusten valossa paras suomalainen oli Vilma Karttunen viidennellä sijallaan. Paula Varonen meloi naisten yleisessä sarjassa hienosti seitsemänneksi ja Jenni Vänskä sijalle kymmenen. Jonna Kuronen ei tällä kertaa ainakaan hyötynyt tuomarilinjasta ja jäi alkueriin.

Miehissä yleisen sarjan kokeneet Harri Myllynen, Tuomas Kuronen ja Miika Kuronen ylsivät perustasolleen, mutta varsinaisia huippusuorituksia ei nähty. Euroopan miesten yleisen sarjan kärki on myös maailman kärkeä, ja menestyminen EM-tasolla edellyttää käytännössä täydellistä suoritusta. Miesjuniorit Vili Volotinen ja Visa Rahkola meloivat ennakkoluulottomasti ja lupaavasti, mutta karsiutuivat myös jo alkuerissä. Volotisen, Karttusen, Rahkolan ja aikuisten sarjassa melovan 22-vuotiaan Jenni Vänskän suoritukset antavat kaikki aihetta odottaa menestystä tulevien vuosien kisoista.