Liikunta ja urheilu kannattaa yhden peliyhtiön mallia

16.3.2015 Yleinen

Valo ja Suomen Olympiakomitea suhtautuvat myönteisesti rahapeliyhtiöiden mahdolliseen yhdistämiseen. Yhden yhtiön malli takaa parhaiten resursseja suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle.  

 Sisäministeri Päivi Räsäselle on perjantaina 13.3. luovutettu selvitys ja ehdotukset suomalaisen rahapelijärjestelmän vaihtoehtoisista toteutusmalleista. Selvityksessä todetaan, että rahapelaamisen toimintaympäristön muutoksen aiheuttamat uhkakuvat voidaan torjua parhaiten nykyisen kolmen peliyhtiön mallin sijaan yhden peliyhtiön mallilla. Uusi rahapelimalli on rakennettava siten, että Suomen nykyiseen yksinoikeusjärjestelmään perustuva vastuullinen rahapelitoiminta ei vaarannu.

Valon edeltäjä, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry, esitti keväällä 2011 hallitusohjelmaan kirjattavaksi selvityksen koskien rahapeliyhtiöiden mahdollista yhdistymistä.

– Kirjausta ei tullut hallitusohjelmaan, mutta olemme tyytyväisiä, kun asia eteni nyt hallituskauden loppuvaiheessa. Suomen nykyinen rahapelitoimintaympäristö ei ole riittävän kilpailukykyinen. Menetämme jatkuvasti pelaajien rahoja ulkomaisten yksityisten peliyhtiöiden omistajien taskuihin eikä pelihaittojen vähentäminen tapahdu kolmen yhtiön mallissa maksimaalisella tehokkuudella. Yhtiöiden yhdistäminen parantaa tilannetta kaikin osin, sanoo Japisson.