Toiminnanjohtajien infossa 17.3. esillä olivat Veikkauksen ajankohtaiset ja Suomen Urheilugaalan uusi sopimus

19.3.2015 Yleinen

Sisäministeri Päivi Räsäselle luovutettiin perjantaina 13.3. selvitys ja ehdotukset suomalaisen rahapelijärjestelmän vaihtoehtoisista toteutusmalleista. Selvityksessä todetaan, että rahapelaamisen toimintaympäristön muutoksen aiheuttamat uhkakuvat voidaan torjua parhaiten nykyisen kolmen peliyhtiön mallin sijaan yhden peliyhtiön mallilla. Uusi rahapelimalli on rakennettava siten, että Suomen nykyiseen yksinoikeusjärjestelmään perustuva vastuullinen rahapelitoiminta ei vaarannu.

 

Aamupalainfossa Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen kertoi yhtiöön liittyvistä ajankohtaisista asioista.

 

– On tärkeätä, että suomalaista rahapelijärjestelmää kehitetään edelleen nettiajan vaatimuksia vastaavaksi. Veikkauksenkin pelejä pelataan tällä hetkellä netin kautta jo yli 40 %. Pelaaminen on vaarana siirtyä nykyistä enemmän ulkomaille ja tämä ei ole suomalaisten etu. Jos jähmetymme paikoillemme, niin edessä on nähtävissä vain riskejä. Olen hyvilläni siitä, että kaikki puolueet olivat samaa mieltä niistä tavoitteista, joita selvitysryhmän esityksessä nostettiin esille, toteaa Juha Koponen.

 

Vuosi 2014 oli menestyksekäs Veikkaukselle

 

Yhtiö teki historian parhaan tuloksen, joka oli lähes 3 % parempi kuin vuonna 2013. Liikunnan osuus tukieurojen osalta kasvoi 3,5 miljoonaa euroa verrattuna vuoteen 2013. Myös vuoden 2015 ensimmäiset kuukaudet ovat olleet positiivisia Veikkaukselle.

 

– Haluamme jatkossakin olla tiiviisti yhteistyössä suomalaisen urheilun ja koko edunsaajakentän kanssa. Olen tyytyväinen Valon kanssa tehdystä sopimuksesta. Haluamme pitää liikuntayhteisön tietoisena siitä, miten suomalainen rahapelijärjestelmä toimii ja mihin rahat käytetään. Tämän lisäksi meille on tärkeää, että yhteiskunnassa laajemminkin tiedostetaan se, mitä veikkausvoittovaroilla saadaan aikaan kaikkien suomalaisten hyväksi, jatkaa Veikkauksen viestintäjohtaja Pekka Ilmivalta.

 

Urheilugaalan jatkosta sovittu vuosiksi 2016-2018

 

Suomen Urheilugaalan oikeuksien haltijat Valo, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea, Yleisradio, Veikkaus ja Infront Finland ovat sopineet tapahtuman jatkosta seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Samalla varmistui gaalan suora televisiointi vuosille 2016-2018 Ylen TV2 –kanavalla. 

Urheilugaalan järjestämispaikaksi valittiin edellisten seitsemän vuoden tapaan Helsinki ja Hartwall Arena, joka selviytyi voittajaksi viidestä ehdokkaasta taloudellisten ja toiminnallisten tekijöiden perusteella. Hartwall Arenan ohella neuvotteluissa olivat mukana Espoon Barona Areena, Helsingin Messukeskus, Tampere-talo ja Turun HK Areena.

Riia Martinojan esitysmateriaali

 

Muut asiat

 

Aamupalainfossa Valon erityisasiantuntija Petri Heikkinen kertoi 1.5.2015 uuden liikuntalain voimaanastumisen myötä tulevista muutoksista.

Petri Heikkisen esitysmateriaali

 

Pohjoismaiset liikunnan ja urheilun kattojärjestöt sekä olympiakomiteat järjestävät yhdessä Hollannin kanssaurheilujohtamisen koulutuksen. Jokaisesta maasta valitaan 4-5 lahjakasta ja motivoitunutta urheiluvaikuttajaa, joilla on edellytyksiä työskennellä urheilun kansainvälisissä johtotehtävissä. Suomen osalta haku alkaa 23.3.2015 ja tieto tästä lähtee Valo/OKn viestintäkanavissa jäsenjärjestöille. Lisää tietoa koulutuksesta saa Valon ja Suomen Olympiakomitean kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntija Niina Toroilta niina.toroi@noc.fi .

 

Gramex ja Teosto-sopimuksen tilanteesta ja sisällöistä kertoi Valon jäsenjärjestöpalveluiden asiantuntija Riikka Lahti. Lisätietoja: riikka.lahti@valo.fi .

Riikka Lahden esitysmateriaali