Robert Ven MM-soutujen 15.

5.9.2015 Soutu Yleinen

Robert Ven C-finaalissa. Kuva: Jani Heino
Robert Ven C-finaalissa. Kuva: Jani Heino

Suomalaisten soudut Ranskan Aiguebeletten MM-kisoissa päättyivät lauantaina Robert Venin C-finaaliin. Maltilla matkaan lähtenyt Ven oli ensimmäisen 500 metrin jälkeen viidentenä, mutta ohitti jo ennen puolta matkaa edellään soutaneet Argentiinan Steve Hiestandin ja Kanadan Pascal Lussierin. Kärkipari Meksikon Juan Cabrera ja Saksan Lars Hartig kävivät kovan taiston C-finaalin voitosta ja pitivät Venin takanaan loppuun saakka. Hämeenlinnalaisen lopulliseksi sijoitukseksi 41 yksikkösoutajan joukossa tuli 15.

 

– Kyllä tässä takki alkoi kieltämättä olla aika tyhjä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Paras lataus tyhjeni semifinaalivaiheessa, kun matka 12 parhaan joukkoon ja taisteluun olympiapaikoista tyssäsi 0,35 sekunnin päähän. C-finaalisoutu oli kaikesta huolimatta kuitenkin kohtuullinen. Nyt pidän vähän taukoa ja alan sen jälkeen suunnata ajatuksia kohti toukokuun viimeistä olympiakarsintaa, totesi Ven.

 

– Tunnelmat ovat tässä vaiheessa hivenen kaksijakoiset. Siitä ei pääse mihinkään, että olympiapaikat olivat tavoitteena ja ne jäivät saavuttamatta. Toisaalta kaikki kolme venekuntaamme ottivat vuoden aikana selkeitä kehitysaskeleita, eikä maailman kärki ole kaukana varsinkaan Robertilta sekä Ullalta ja Eevalta naisten pariairokaksikossa. Joel ja Antti miesten kaksikossa ovat puolestaan vielä niin nuoria, että heidän vauhtinsa tulee jatkossa paranemaan jo pelkän kokemuksen karttumisenkin kautta. Uskon vuorenvarmasti siihen, että soutajamme selvittävät tiensä Rioon toukokuun karsintaregatan kautta, veti yhteen suomalaisten kisaviikon saldoa päävalmentaja Ilona Hiltunen.

 

Toukokuussa 2016 Sveitsin Luzernissa käytävässä karsintaregatassa on vielä jaossa kolme paikkaa miesten yksikköön ja kaksi paikkaa sekä naisten pariairokaksikkoon että miesten perämiehettömään kaksikkoon.

 

Miesten yksikkö, C-finaali (sijat 13.-18., 2000m)

1     MEX           CABRERA Juan Carlos           6:50.14

2     GER            HARTIG Lars                        6:51.95

3     FIN             VEN Robert                          6:54.95

4     CAN            LUSSIER Pascal                    6:54.99

5     CHN            LI Ganggang                         7:00.15

6     BRA            HIESTAND Steve                   7:06.11

 

Venin lopullinen sijoitus 15.

Kisojen liveseuranta ja tulokset ovat osoitteessa: http://www.worldrowing.com/.

Urheilijaprofiilit ja linkit urheilijoiden omille sivuille: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/soudun-valmennusryhmatoiminta/urheilijaprofiilit/

Soutumaajoukkueen facebook-sivut: https://fi-fi.facebook.com/Soutumaajoukkue

 

Lisätietoja

soudun valmennuspäällikkö
Ilona Hiltunen
+ 358 400 157 040