Vettanen kahdeksas ja Hakala-Nykänen yhdeksäs olympiakarsinnassa

19.5.2016 Yleinen

Niklas Vettanen ylsi yksikössä 200 metrillä kahdeksanneksi ja Jeremy Hakala-Miika Nykänen kaksikossa 1000 metrillä yhdeksänneksi Duisburgin olympiakarsinnoissa. Sijoitukset tietävät sitä, ettei suomalaismelojille ole takaisinlaskennankaan kautta odotettavissa paikkoja Rioon.

”Oli tiedossa, kuinka vaikeaa olympiapaikkojen saavuttaminen täällä on. Kuluneen olympiadin aikana olemme kuitenkin menneet todella paljon eteenpäin. Pystyimme täällä olemaan sillä tasolla, että olemme kilpailussa mukana. Siihen on pakko olla tyytyväinen”, ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoo tilanteesta Lontoon jälkeen.

Vettanen ei omassa finaalivedossaan yltänyt aivan välieräsuorituksensa tasolle.
”Ei toki mikään huonokaan. Vähän heikompi startti, viimeiset 30-40 metriä pikkuisen heikompi. Keskivaihe oli taas vahva. Jos kaikki nuo olisivat menneet nappiin, muutama sija olisi voinut olla paremmin.”

Hakala ja Nykänen lähtivät hyvin liikkeelle. Suomalaiskaksikko meloi hyvää vetoa ensimmäiset 500 metriä. Viereisen radan Ukraina oli kuitenkin ennakoitua hurjemmassa vedossa ja suomalaiskaksikko jäi Ukrainan aaltoon loppumatkalla.

”Se on vähän kuin meloisit ylämäkeen, se sotkee oman melonnan. Jos he olisivat saaneet meloa omana vetonaan alusta loppuun, maksimisuoritus olisi kuudes sija ollut otettavissa.”

Perspektiiviä melonnan tilanteeseen tuo esimerkiksi juuri Vettasen finaalin voittanut Espanjan Saul Craviotto. Niin Lontoon, Pekingin kuin nyt Rionkin olympialaisiin mies on lunastanut maapaikkansa vasta kevään karsinnoista. Tuloksena on Pekingistä ollut kultaa ja Lontoosta pronssia.

”Sama henkilö oli viime vuonna MM-kisoissa Niklaksen kanssa C-finaalissa. Melonnassa on näillä kiintiömäärillä paikkojen saaminen aika haastavaa”, Pitkänen sanoo.

Suomalaismelojien kausi jatkuu Duisburgissa, jossa kilpailut jatkuvat perjantaista sunnuntaihin maailmancupilla. Mukana on kaiken kaikkiaan 68 maata.

Seuraava isompi tähtäin ovat EM-kilpailut Moskovassa juhannuksena.

”Jos täällä on finaalitasoa, myös EM-kisoissa on kaikki saumat olla A-finaalissa. Vaikka ei Rioa, meillä on ihan mielenkiintoinen kesä tulossa.”
 

Tulokset:

Duisburg, olympiakarsinta:
K1, 200 m: 1) Saul Craviotto Espanja 34,615,…8) Niklas Vettanen Suomi 36,208.
K2, 1000 m: 1) Tibor Hufnagel-Bence Dombvari Unkari 3.13,223,…9) Jeremy Hakala-Miika Nykänen Suomi 3.24,089.

Lisätietoja kilpailuista:
Duisburg: http://www.kanuduisburg.de/WorldCup2016/

Ratamelojien urheilijaprofiilit: http://www.melontajasoutuliitto.fi/maajoukkue/ratamelonnan-valmennusryhmatoimi/urheilijaprofiilit/
Lisätietoja:
Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen +358 400 355 523