Hakalan ja Nykäsen hurja vire jatkuu – kivikovasta välierästä A-finaaliin

26.5.2017 Yleinen

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen pääsevät jälleen melomaan A-finaalissa maailmancupissa.
Jeremy Hakala ja Miika Nykänen pääsevät jälleen melomaan A-finaalissa maailmancupissa.

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen osoittivat olevansa kajakkikaksikoiden 1000 metrillä maailman ehdotonta huippua, kun he meloivat A-finaaliin kovatasoisessa maailmancupissa Unkarin Szegedissä.

Hakalan ja Nykäsen välierään osuivat Rion olympialaisten finaalin ykkönen, kakkonen, vitonen ja kutonen, joten erä oli poikkeuksellisen kova. Suomalaiskaksikko ylsi erän kakkoseksi ja eteni A-finaaliin. Alkuerässään Hakala ja Nykänen etenivät voimiaan säästellen ja sijoittuivat viidenneksi.
”Alkuerä oli hyvä, varma veto. Halusimme ottaa hyvän ja vahvan pohjavedon siihen. Välierä oli nimellisesti todella kova. Katsoin ensin, että onko tämä tosiaan maailmancupin välierä vai MM:ien finaali. Meinasi tulla vähän jännitystä, mutta kun lähdimme vesille, oli tosi hyvä fiilis. Veto oli taas ihan nappiin, hyvillä fiiliksillä huomiseen. Nyt on sellainen fiilis, että tässä on vain taivas rajana, antaa mennä huomennakin”, Hakala sanoi.
Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli luonnollisesti tyytyväinen, kun suomalaiskaksikko selätti tyylikkäästi eteen tulleen välierähaasteen ja pääsee jälleen melomaan A-finaalissa.
”Paperilla pahin mahdollinen välierä. Oli vähän hiljainen hetki, kun näimme välierän. Mutta eipä mitään, todella hienosti pojat vetivät, pystyivät nauttimaan siitä, että meloivat kovassa porukassa. Tiesin kyllä, että he ovat siinä kunnossa, että pystyvät ketä tahansa vastaan käymään hyvän kilpailun”, Pitkänen iloitsi.
Muista suomalaisista myös Niklas Vettanen aloitti mainiosti kajakkiyksiköiden 200 metrillä. Kovassa alkuerässään Vettanen oli neljäs, kun kuusi parasta eteni välieriin. Pauliina Polet oli kajakkiyksiköiden 500 metrillä kahdeksas, eikä selvinnyt välieriin. Kaksikon jälkeen myös yksiköiden 500 metrille osallistunut Miika Nykänen oli alkueränsä yhdeksäs.
”Pauliinan alkuerä oli kova, eikä aikavertailussa riittänyt aika välieriin. Miikan osalta päätimme, ettei hän lähde vetämään K1 500 metriä tosissaan, kun 1000 metrillä A-finaali on heti huomenna aamulla”, Pitkänen sanoo.

Tulokset: http://szeged2017.com/results

Tulokset: http://szeged2017.com/results