Netta Malinen 13:s MM-kilpailun päätösmatkalla

27.8.2017 Kilpailu Yleinen

Jeremy Hakala (Arkistokuva ICF)

Netta Malinen jatkoi hyviä otteitaan Tsekin Racicessa. Malinen päätti kisaurakkansa melomalla kajakkiyksiköiden 5000 metrin yhteislähtökilpailussa sijalle 13!

Malinen kilpaili aiemmin tänään 1000 metrillä, jossa hän oli hienosti kahdeksas.

”Ihan tyytyväinen suoritukseen ja sijoitukseen. Jotta pääsisi korkeammalle, niin pitäisi pystyä paremmin reagoimaan lähellä melovien vauhdin muutoksiin. Nyt olin liian hapoilla alkuvauhdista, jotta olisin pystynyt peesaamaan kunnolla niitä melojia, jotka tulivat matkan aikana takaa ohi. Ensimmäiseksi MM-kilpailun 5000 metriksi ihan hyvä kuitenkin”, Malinen ilakoi.

”Netta pystyi ensimmäisellä suoralla hyvin väistämään kolaroinnit, joita tapahtui kärjessä. Hän nousi ulkokautta ekaan karteeseen kahdeksantena. Tämän jälkeen alkoi kova kamppailu sijoituksista. Matkan aikana Netta joutui taipumaan hieman jokaisella kierroksella, eikä ihan pystynyt pitämään sijoitustaan. Netta oli maalissa kuitenkin hienosti 13:s. Arvokilpailudebyytti tällä matkalla myös hienosti selvitetty”, hehkutti ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen

Jeremy Hakala meloi myös kajakkiyksiköiden 5000 metrillä. Hän oli lopputuloksissa 28:s.

”Startti ihan ookoo. Sen jälkeen en aivan päässyt kärjen mukaan, ja sen myötä matka taittui enemmän tai vähemmän vasta-aallossa. Sijoitus oli mitä oli. Nyt on otettu miehestä irti se, mitä lähtee”, Hakala totesi.

”Jeremyn osalta kilpailu lähtee hyvin liikkeelle, mutta ensimmäisessä kaarteessa koko rintama yhdessä Jeremyn kanssa jäävät pahasti sumppuun. Tämän jälkeen kilpailu hyvistä sijoituksista on käytännössä Jeremyn osalta taputeltu. Kohtalaisen valkokasvoinen mies vetää kuitenkin sitkeästi maaliin. Pienten loppuoksennusten saattelemana saadaan suomalaissuoritukset päätökseen Racicessa”, Pitkänen kertoi.

Suomen joukkue jäi hieman tulostavoitteistaan, mutta Pitkänen muistutti, että erot ovat kärjessä yllättävän pieniä. Valmennuspäällikkö huomautti, että tulos riippuu myös paljon siitä, että millaisessa alku- ja välierässä meloja pääsee kilpailemaan. Hyvänä päivänä suomalaisilla on saumat taistella vielä kovemmista sijoituksista.

”Meillä oli ennakkoon tavoitteena kolme A-finaali paikkaa, joista yksi toteutui. 1000 metrin kajakkikaksikon A-finaali paikka oli kysymysmerkki Jeremyn sairastelun vuoksi. Pojat hienosti pääsivät kuitenkin B-finaaliin saakka. Niklaksella kausi on ollut haastava. Hän on pystynyt melojana parantamaan ja kehittämään itseään. Suurin ongelma on ollut startissa ja lähtökiihdytyksessä, joka saatiin onneksi C-finaalissa kuntoon. Siinä nähtiin, että myös Niklaksella on hyvällä vedolla potentiaalia vielä parempaan. Pauliina, Joona ja Netta onnistuivat tasoillaan hyvin. Netta nyt erityisesti. Pauliina on loukkaantumisten jälkeen päässyt takaisin arvokisoihin, kun Joonalla oli hyvin lähellä päästä B-finaaliin.  Paperilla tulokset näyttävät vaatimattomilta, mutta todellisuudessa kärki ei ole ihan hirveän kaukana. Hyvillä vedoilla alkaa sijoituksetkin kohenemaan. Eteenpäin on menty ja tullaan menemään. Jatketaan samaa kovaa työtä, mitä on tähänkin asti tehty”, Pitkänen totesi päättäväisenä.