Malinen: Teknisesti ja voiman puolesta nousujohteista, Vettanen: Omalla hyvällä vedolla pystyn vetämään tarpeeksi kovaa

23.8.2018 Yleinen

Suomalaismelojilla on odottavat tunnelmat, kun ratamelonnan MM-kilpailut käynnistyvät torstaina Montemor O Velhossa.

Netta Malinen aloittaa urakkansa 1000 metrillä torstaina. Hyvät alkukauden suoritukset ovat antaneet sopivasti itseluottamusta, mutta kilpailu on kovaa. Kolmesta alkuerästä jokaisesta voittaja etenee suoraan finaaliin, sijoille 2–7 välieriin.

– Pidemmän aikaa on tuntunut, että melonta on kesän aikana parantunut teknisesti ja voiman puolesta. Nousujohteista on ollut. Huomenna sen näkee, mitä se on muihin verrattuna. Tulee tosi kova kisa A-finaalipaikasta. Odottavaisin mielin, Malinen sanoo.

Montemor O Velhossa hän ei ole kilpaillut koskaan aikaisemmin, mutta harjoitukset ovat tuoneet yleisimmin vallitsevat jatkuvan tuulen olosuhteet tutuiksi.

– Pidemmiltäkin matkoilta kun on taustaa, niin ei ole välttämättä minulle huono, että kisa kestää vähän kauemmin. Täällä voi mennä lähemmäksi viittä minuuttia, Malinen miettii.

Niklas Vettanen on 200 metrillä yksi niistä, joka onnistuessaan taistelee A-finaalipaikasta. Hyvässä kunnossa viime viikot ollut Vettanen teki viimeistelyleirillä kovasti töitä saadakseen melontansa taas teknisesti hyvään kuosiin.

– Jotenkin en vaan saanut pitoa ja imevyyttä melontaan, tein sen itselleni tosi raskaaksi. Taistelin sitä vettä vastaan, Vettanen tiivistää.

Hän sai tilanteen korjattua vetämällä ”paljon ja kovaa”. Pikkuhiljaa meno alkoi aueta ja oivalluksia alkoi vetojen myötä tulla. Kokonaisuus rentoutui ja melonta alkoi sujua toivotusti, mikä toi henkisestikin hyvän vireen.

–  Sopivan nöyrästi mennään. Tiedän, että osaan sen homman, kaikki on kunnon ja voiman puolesta ja nyt teknisestikin. Kunhan ei yritä mitään ylisuorituksia. Tietää, omalla hyvällä vedolla pystyy vetämään tarpeeksi kovaa. Paikka on aika haastava, kun sivusta tulee yleensä tosi vahva tuuli. Pitää vaan toivoa, että rata-arvonnoissa on vähän onneakin, Vettanen sanoi.