Hakala ja Nykänen sekä Polet välieriin, Sivula C-finaaliin

24.5.2019 Yleinen

Jeremy Hakala ja Miika Nykänen jatkavat välieriin kajakkikaksikoiden 1000 metrillä maailmancupissa Puolan Poznanissa. Kaksikko palasi vuoden tauon jälkeen kaksikossa kansainvälisiin kilpailuihin ja sijoittui alkuerässään seitsemänneksi.

– Ei ollut ehkä parasta tekemistä meiltä, aika paljon parannettavaa jäi huomiseen välierään. Selvästi enemmän meidän pitää saada painetta tuotettua alaspäin, joka tuottaa paremman liu’un ja taloudellisuuden melontaan, Hakala sanoi.

– Pystymme tuosta huomiseen aika hyvin varmasti keräämään kasaan. Kun saamme enemmän liukua ja voimakkaampaa vetoa, sillä lähtee startin kautta kulkemaan paremmin, Nykänen tuumi.

Naisten kajakkikaksikoissa Pauliina Polet ja Netta Malinen karsiutuivat finaaleista 500 metrillä. Suomalaiskaksikko oli välieränsä seitsemäs. Yksiköiden 500 metrillä Polet oli alkueränsä neljäs ja selvisi välieriin, Malinen oli alkueränsä seitsemäs ja karsiutui.

– Kaksikko ei mennyt ihan toiveidemme mukaan, ensi viikolla on onneksi uusi yritys sen puolesta. Yksikön 500 metrin alkuerä oli oikeastaan aika hyvä veto, sain nollattua aamun aika hyvin ja keskityttyä vaan yksikköön. Hyvällä fiiliksellä, Polet sanoi.

Malinen sanoi kaksikon välierästä, ettei ollut hyvä veto.

– Korotin penkin asentoa eilisestä, että saisin melonta-asentoa paremmaksi (kaksikkoon), mutta se varmaankin aiheutti sen, että melonta tuntui vähän huteralta koko ajan ja vaikutti tietenkin kaikkeen tekemiseen kummallakin, Malinen sanoi.

Miesten kajakkiyksiköiden 500 metrillä Otto Sivula oli alkueränsä viides ja jatkoi välieriin, josta yhdeksäs sija tiesi paikkaa C-finaaliin. Joona Mäntynen puolestaan oli alkueränsä kahdeksas ja karsiutui.