Sivula jatkoi vahvasti, Polet C-finaaliin

25.5.2019 Yleinen

Otto Sivula meloi kajakkiyksiköiden 500 metrillä C-finaalissa ja oli siinä seitsemäs ratamelonnan maailmancupissa Puolan Poznanissa. Kokonaistuloksissa runsaasti tärkeää kokemusta Puolassa saanut 19-vuotias oli 25:s. Vahvaa viikonloppua vetävä nuorukainen on ollut itse hieman yllättynyt otteistaan ensimmäisessä yleisen sarjan maailmancupissaan.

– Hyvät tunnelmat, vedot paranevat koko ajan. Pikkuhiljaa tuntuu paremmalta: välierä tuntui paremmalta kuin alkuerä ja nyt tuntui taas paremmalta kuin välierä, sunnuntaina 200 metrin kajakkikaksikoiden A-finaalissa Joona Mäntysen kanssa vetävä Sivula sanoi.

Pauliina Polet ylsi kajakkiyksiköiden 500 metrillä välierässään kahdeksanneksi ja meloo sunnuntaina C-finaalissa.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Oli aika hyvä ensimmäinen 250 metriä, toiselle 250 metrille rupesi vähän jännittää ja menemään suppeeksi melonta, siitä hävisi rentous, enkä pystynyt enää samalla draivilla viemään. Olen kuitenkin tyytyväinen, että uskalsin lähteä ennakkoluulottomasti. Toivottavasti seuraavalla kantaa loppuun asti, Polet sanoi.

Miesten kajakkikaksikoiden 1000 metrillä Jeremy Hakala ja Miika Nykänen olivat välierässään yhdeksänsiä ja karsiutuivat tällä kertaa finaalista.

– Ei ollut meiltä tänään hyvä päivä. Teimme sen mitä näistä lähtökohdista pystyimme molempien osalta. Tulos on taululla, ja sitä on turha ruveta sen enempää selittelemään, Nykänen sanoi.

– Tämän päivän kunnon mukainen veto. Tuosta lähdetään parantamaan pitkin kautta, Hakala sanoi.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen näki päivän suorituksissa paljon hyvää, vaikka sijoituksellisesti anti jäikin toivotusta.

– Otto veti taas todella ehjän vedon, aika lailla oman tasonsa maksimipäässä, Pitkänen kehui nuorukaista.

Poletilla oli realistiset mahdollisuudet A-finaalipaikkaan, mutta tällä kertaa hän ei aivan siihen yltänyt. Pitkänen on varma, että Polet tulee olemaan vahva tulevissa kilpailuissa. Myös Hakalalla ja Nykäsellä on edellytyksiä parempaan kuin Poznanissa tällä kertaa nähtiin.

– Pauliinan alkumatkan vetäminen oli tosi hyvää, ja hyvä tulee vielä. Kaksikon tonnilla Hakala ja Nykänen petrasivat edellispäivästä. Tänään lähtivät tosi hyvin liikkeelle, nousivat ekan 250 metrin aikana rintaman kärkikastiin ja olivat 500 metrissä vielä rintamassa kiinni. Toinen 500 metriä oli todella taistelua. Sijoituksellisesti huono päivä, mutta vedoissa paljon mukaan otettavaa, Pitkänen sanoi.

Tulossivu