Sivula ja Mäntynen seitsemäs 200 metrillä maailmancupissa Poznanissa

26.5.2019 Yleinen

Otto Sivula ja Joona Mäntynen ylsivät seitsemänneksi kajakkikaksikoiden 200 metrillä ratamelonnan maailmancupissa Puolan Poznanissa. Molemmille A-finaali oli maailmancup-tasolla ensimmäinen kokemus. Erot ovat 200 metrillä pienet, ja kolmossija jäi vain 0,3 sekunnin päähän.

– Ihan hyvä veto A-finaalissa, molemmilla ensimmäinen maailmancupin A-finaaliveto kuitenkin. Startti vähän epäonnistui. Päästiin kuitenkin hyvin liikkeelle ja saimme tosi hyvän kiihdytyksen sen jälkeen. Tulos jätti vähän nälkäiseksi, jäi petrattavaa seuraavaan kertaan, Mäntynen sanoi.

– Oikein hyvä veto. Startti jäi vähän harmittamaan, kun tuuli kerkesi kääntää kajakkia vähän vinoon, Sivula tuumi tyytyväisenä.

Pauliina Polet oli yksikön 500 metrillä C-finaalissa neljäs, eli hänen sijoituksensa kokonaistuloksissa oli 22:s.

– Olen ihan tyytyväinen vetoon. Kokonaisuudessaan on ollut aika haastava viikonloppu, sain kuitenkin nyt yhden aika ehjän vedon tähän loppuun, Polet sanoi.

Poznanissa kokeiltiin myös sekaparikaksikoita 500 metrillä. Pauliina Polet ja Jeremy Hakala olivat eränsä kolmansia ja ylsivät finaaliin, jossa sijoittuivat kahdeksanneksi. Netta Malinen ja Joona Mäntynen olivat erässään viidensiä.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen oli tyytyväinen päätöspäivän suomalaisantiin:

– Otto ja Joona vetivät todella hyvän vedon. He pystyivät petraamaan alkuerästä selkeästi ja olivat mukana kamppailemassa mitalisijoista. Odotusarvon yläkanttiin. Pauliinalla C-finaali vetona hyvä, paljon parempi kuin välierä eilen. Oli ihan yhtä vaikea keli kuin eilen, mutta Pauliinalla pysyi homma paremmin hallinnassa. Sai aika ehjän vedon, ja antoi varmaan aika paljon uskoa, että pystyy myös vähän vaikeammissa olosuhteissa jatkossa melomaan hyvin kilpailua. Plussamerkkinen suoritus, Pitkänen sanoi.

– Sekaparien kaksikko oli mielenkiintoinen kisa. Saimme yhden aluksen finaaliin, eikä toinenkaan ollut kaukana siitä. Se oli kiva päätös viikonloppuun.

Viikonloppu kokonaisuutena sujui suomalaisittain vaihtelevasti, sillä tuloksina miesten kajakkikaksikon 1000 metriä, naisten kajakkikaksikon 500 metriä ja naisten yksiköiden 500 metriä eivät tuoneet suomalaislle toivottuja sijoja.

– En näe mitään katastrofin aineksia, mennään viikko eteenpäin ja ollaan sitten taas vähän viisaampia, mikä tilanne oikeasti on, Pitkänen sanoo.

Maailmancup jatkuu ensi viikolla Duisburgissa. Suomea edustavat samat urheilijat kuin Poznanissa.