Kangasalla melottiin Suomen mestaruuksista, Kolehmaiselle kaksi SM-kultaa

15.8.2021 Yleinen

Jeremy Hakala ja Eetu Kolehmainen
Netta Malinen

Kolehmainen ja Malinen yksikön 500 metrin mestaruuksiin

Naisten yksikön 500 metriä voitii Tampereen Vihurin Netta Malinen. Malinen voitti matkan selvällä erolla Kangasalan Melojien Emma Niemiseen. Kolmas oli Nina Riosa Tampereen Vihurista.

Miesten Yksikön 500 metrin voittoon meloi Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen. Toisen polven ratameloja otti samalla ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruutensa. Hopealle meloi Pirkka-Melojien Joona Mäntynen ja pronssille Kangasalan Melojien Jeremy Hakala. Kilpailu oli erittäin tiukka, sillä koko kärkikolmikko mahtui 1,35 sekunnin sisään. Kolehmaisen ja Mäntysen ero 0,46 sekuntia ja Mäntysen ja Hakalan ero toisiinsa 0,89 sekuntia.

Naisten Kaksikon 500 metrillä Vihurin Netta Malinen otti siskonsa Olivia Malisen kanssa kultaa. KaMe:n Helmi Ahonen ja Emma Nieminen olivat hopealla ja Canoan kaksikko Hillevi Westerback ja Katarina Miettinen ottivat pronssia.

Miesten kaksikon 500 metrillä KaMe:n Jeremy Hakala ja Niko Keskinen ottivat kultaa, Tomi Nieminen ja Joona Mäntynen Pirkka-Melojista hopeaa ja Kalle Hippeläinen ja Jaakko Hippeläinen Vanajaveden Vesikoista pronssia.

5000 metrillä ratkottiin päivän kestävimmät melojat, Kolehmaiselle toinen kulta

5000 metrin yksiköissä miesten sarjan voitti Eetu Kolehmainen, joka otti samalla päivän ja myös uransa toisen kultamitalin. Hopealle meloi Jaakko Hippeläinen Vanajaveden vesikoista ja pronssille isäntäseuran Niko Keskinen. Naisissa Tampereen Vihurin Nina Riosa voitti kultaa. Riosa voitti heinäkuussa jo maratonmelonnan SM-kultaa. Hopealla meloi isäntäseuran Emma Nieminen ja pronssille Netta Malinen.

Melontakausi jatkuu SM-kilpailuilla jo ensi viikonloppuna 21.-22.8.. Silloin melotaan SM-mitaleista kaksikoissa ja nelikoissa. Kilpailut järjestetään Tampereen Kaukajärvellä.