Nieminen ja Mäntynen voittoihin yksiköissä – Rikalalle SM-kultaa naisten kaksikossa

14.8.2021 Yleinen

​Vaihtelevassa säässä kilpailtiin ratamelonnan SM-mitaleista Kangasalla. Tiukkoja kamppailuja käytiin sekä yksiköissä että kaksikossa. Ensimmäistä kertaa melottiin myös naisten C1 SM-lähtö.

Mäntynen hallitsi 200 metrin miesten yksikössä

Miesten yksikön 200 metrillä voittoon meloi Joona Mäntynen. Toisesta sijasta käytiin tiukka kamppailu hopealle meloneen Mikkelin Melojien Eetu Kolehmaisen ja Kangasalan Melojien Jeremy Hakalan välillä.

-Tyytyväinen pitää olla Suomen mestaruuteen, vaikka kaukana oltiin omasta huipputasosta, sanoo Mäntynen 200 metrin kilpailun jälkeen.

-Rikkonainen kesä alla, kun EM-kilpailuissa olkapään venähdys ja pari viikkoa sitten oli haasteita kuormituksen kanssa, joten siihen nähden sain kajakin hyvään vauhtiin, toteaa Mäntynen.

Emma Nieminen kahteen voittoon 200 metrillä

Naisten 200 metrillä kilpailu voitosta oli tiukkaa. Ensimmäisenä maalilinjan ylitti Kangasalan Melojien Emma Nieminen ennen Tampereen Vihurin Netta Malista ja Nina Riosaa.

-Hieno tunne voittaa ensimmäinen SM-kulta 200 metrillä, iloitsi Nieminen kilpailun jälkeen.

-Fiilis ennen kisaa ei ollut paras mahdollinen ja voitto tuli vähän yllätyksenä, mutta näin kisan jälkeen olo on mahtava, sanoo Kangasalan Melojien Nieminen.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä naisten C1 SM-finaalissa Kangasalan Melojien kolmikko teki historiaa.  Naisten C1 200m ensimmäisen Suomen mestaruuden voitti Kangasalan Melojien Emma Nieminen, hopeaa Helmi Ahonen ja pronsille Nelli Kokko.

– C1-vetoon lähdettiin nopealla varoitusajalla ja lyhyellä treenauksella, mutta upeaa oli saada järjestettyä ensimmäinen naisten C1 SM-lähtö, sanoo lajin ensimmäisen SM-kullan napannut Nieminen.

Rikala – Ljungqvist voittoon naisten kaksikossa

Naisten kaksikon 200 metriä oli ennakolta yksi päivän mielenkiintoisimmista kilpailuista. Naisten kaksikossa voiton vei yhdistelmä nuoruutta ja kokemusta, kun tammisaarelaista Wågenia edustavat Anne Rikala ja Elin Ljungqvist ylittivät maalilinjan ensimmäisenä. Hopeaa naisten kaksikon 200 metrillä sai Netta Malinen – Nina Riosa Tampereen Vihurista ja pronssia Kangasalan Melojien Emma Nieminen – Helmi Ahonen.

Miesten kaksikossa erittäin tiukka taisto voitosta

Miesten 200metrin kaksikon finaali oli ennakolta erittäin tiukka ja kilpailu ratkesikin vasta maalikameralta. Vanajaveden Vesikoita edustavat Otto Sivula ja Jaakko Hippeläinen voittivat 0,01 sekunnin erolla Kangasalan Melojien Jeremy Hakalan ja Niko Keskisen. Pronssille meloi Pirkka-Melojien Tomi Nieminen ja Elias Laurell.