Melonta- ja Soutuliitto on palkinnut ansioituneita urheilijoita ja seuratoimijoita.

Melonta- ja Soutuliitto on palkinnut ja muistanut kauden parhaita urheilijoita, seuroja ja ansioituneita seuratoimijoita.

Nuorisotoimija: Pasi Mäkelä, Lahden Vesisamoilijat
Pasin säännöllisellä valmennuksellisella ohjauksella toimintaan on tullut jatkuvuutta. Nuorilla on nyt säännölliset harjoitukset ympäri vuoden, ja he harjoittelevat monipuolisesti.

Seuratoimija: Tapani Saarinen, Kangasalan Melojat
Kangasalan Melojien pitkäaikainen puheenjohtaja.

Freestyletoimija: Ville Eronen, Melan Vilauttajat
Ollut vahvasti mukana Freestyle Suomi-Cupin järjestelyissä sekä joukkueen johtajana EM-kilpailuissa.

Vuoden retki- ja kuntomeloja: Kari Paunasalo, Mallasveden Melojat
19 vuoden ajan eniten melottuja kilometrejä Suomessa. 200 025 melottua kilometriä 27 vuoden aikana, eli 5 kertaa maapallon ympäri, saattaa olla maailmanennätys.

Freestylemeloja: Visa Rahkola, Tuus-Melojat
Suomi-Cup kokonaiskilpailun, että suomenmestaruuden voitto. Lisäksi paras sijoitus (7.) EM-kilpailujen yleisessä sarjassa, mikä on Suomen paras arvokilpailusijoitus yli 10 vuoteen.

Coastal-soutaja: Joel Naukkarinen, Nesteen Soutajat / Neste Rowing Club

Pienvenesoutaja: Jari Sorsa, Kouvolan Soutajat

Jari Sorsa saavutti pienvenesoutajista eniten SM-kultamitaleita kaudella 2021 voittaen mm. kovatasoisessa M60 sarjassa lähes kaikki SM-lähdöt sekä myös sarjassaan sekapariveneissä. Jari on myös ollut mukana Kouvolan Soutajien kirkkovenejoukkueissa

Sisäsoutaja: Marko Leppämäki, Virtain Urheilijat

Marko Leppämäki voitti sisäsoudussa järjestettävän henkilökohtaisen liigan miesten sarjassa huippupisteillä. Marko voitti M50 kevyen sarjan kaikki SM-lähdöt tehden mm. Maratonilla uuden Suomen Ennätyksen. Lisäksi Marko oli menestyksekäs soutaja niin pien- kuin kirkkoveneissä kesällä voittaen mm. monta SM-lähtöä sarjassaan.

Maratonmeloja: Niko Keskinen, Kangasalan Melojat
Suomen Cup osakilpailuvoitot & Salon SM-kilpailujen yleisen sarjan voitto.

Ratameloja: Netta Malinen, Tampereen Vihuri
Paras sijoitus kauden 2021 MM-kilpailuissa 13. K1 1000m.

Olympiasoutaja: Eeva Karppinen, Nesteen Soutajat / Neste Rowing Club
Lähimpänä olympiapaikkaa suomalaisista. Euroopan olympiakarsinta 5. (yhden sijan päässä olympiapaikasta).

Nuori urheilija (soutu): Iiris Ijäs, Takon Soutajat
Vasta 14-vuotias Iiris Ijäs souti historiallisesti Itämeren alueen Baltic Cupissa hienosti hopealle sekä 2000 metrin että 500 metrin matkalla sarjassa U18. Baltic Cup 2000m hopeaa, Baltic Cup 500m hopeaa.

Nuori urheilija (melonta): Eetu Kolehmainen, Mikkelin Melojat
Eetu onnistui kaudella 2021 nousemaan 20v. ikäisenä senioreiden edustustehtäviin, edustaen Suomen Melonta ja Soutuliittoa kevään olympiakarsintakilpailuissa sekä syyskuun senioreiden ratamelonnan MM- kilpailuissa. Kv. edustehtävien lisäksi Kolehmainen voitti yleisen sarjan SM- kultaa matkoilla K1 500m ja K1 5000m.