Maratonmelonnan SM-kilpailut Salossa 17. – 18.7.2021

Maratonmelonnan SM-kilpailu Salossa 17.-18.7.2021
Maratonmelonnan SM-kilpailu Salossa 17.-18.7.2021
Raimo Kangas lähdössä tiistaimelonnalle
Raimo Kangas lähdössä tiistaimelonnalle

Salo tarjoaa upeat puitteet heinäkuussa järjestettäville maratonmelonnan SM-kilpailuille. Kilpailukeskuksena toimii Vuohensaari, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Salon torista.

Heinäkuussa 2021 kilpailtavat SM-kilpailut toimivat esikilpailuina vuoden päästä kilpailtavalle SM-viikolle, jossa yhtenä lajina on maratonmelonta. Kilpailupuitteiden lisäksi Salo tarjoaa mielenkiintoiset ja monipuoliset puitteet melontaan.

Vuohensaari on merellisen Salon edustalla oleva saari, joka on liitetty mantereeseen sillalla. Saaressa on muun muassa leirintä- ja telttailualue, majoitustiloja, kahvila-ravintola, luontopolku, lasten leikkikenttä, uimaranta sekä minigolfrata.

Matkalla Vuohensaaren voi poiketa Halikonlahden osittain esteettömällä lintupolulla. Kannattaa käydä tutustumassa alueen monipuoliseen kasvustoon sekä lintulajien kirjoon!
 

Salo on monipuolisten vesistöjen kaupunki

Salo on merenrantakaupunki ja Salolla on rantaviivaa yli 360 kilometriä. Monipuoliset vesistöt – meri, siihen laskevat joet sekä lukuisat järvet – tekevät Salosta kiinnostavan kohtaamispaikan vesilläliikkujille. Saloon on poikennut Suomi Meloo -kanoottiviesti jo kolmesti ja vuonna 2019 viesti päättyi Saloon.

Salo ympäristöseutuineen luokin erinomaiset puitteet niin virkistys- ja kuntomelontaan kuin myös retkimelontaan. Seudulla on useita melontakelpoisia jokia ja erikokoisia järviä yli 200 ja lisäksi on tietysti meri. Erittäin suosittu Teijon kansallispuisto on laajentunut merellisiin saariin, joista löytyy taukopaikkoja, laavuja ja tulipaikkoja useammankin päivän melontavaelluksen tarpeisiin.

Järjestäytynyttä melontaa on alueellamme ollut Salon Seudun Melamogulien perustamisesta eli vuodesta 1996 lähtien. Seuran perustivat siihen mennessä jo vuosia melontaa harrastaneet, ja tällä hetkellä seuran toiminta keskittyy jokavuotiseen peruskurssin järjestämiseen sekä kunto- ja retkimelontaan, tekniikkaa ja turvallisuutta unohtamatta, kertoo Salon Seudun Melamogulit ry:n sihteeri Raimo Kangas.

Lähtöpaikkoja melojille löytyy aivan kaupungin kupeesta, esimerkiksi Halikonlahden lintutornien vierestä tai Melamogulien melontalaiturilta Satamakadun varrelta. Samoin Särkisalon alueelta löytyy monia hyviä lähtö- ja rantautumispaikkoja, joissa autojen pysäköinti on mahdollista lähellä rantaa.

Omaa melontaretkeä suunnitellessa kannattaa kurkata paikallisen seuramme Salon Seudun Melamogulit ry:n verkkosivuilta reittivaihtoehtoja.

 

Paljon nähtävää ja koettavaa

Ylipäätään Salo tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on Salon tori, kaupunkimme sydän. Kahviloiden reunustama markkinapaikka kuhisee kesäisin elämää, ja se onkin valittu Suomen parhaaksi toriksi. Torille on mahdollista tulla myös kajakilla tai kanootilla, kun kesäisin torin välittömässä läheisyydessä on myös melontalaituri.

Urheilun ystävälle löytyy kaikki tarvittava Salon Urheilupuistosta. Urheilupuisto sijaitsee noin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tilaa liikunnan harrastamiseen puistosta löytyy kaikkiaan lähes 100 hehtaaria. Urheilupuistosta löytyy suuri määrä erilaisia liikuntapaikkoja, joissa voi harrastaa kymmeniä eri liikuntalajeja sisä- ja ulkotiloissa. Tutustu urheilupuiston tarjontaan: www.salonurheilupuisto.fi

Luontoihmiset voivat suunnistaa myös Teijon kansallispuistoon tai Mathildedalin maineikkaaseen ruukkikylään, joka tunnetaan ainutlaatuisesta ilmapiiristään. Mathildedalin aktiivisesta kylästä löytyvät muun muassa juurileipomo, suklaapuoti ja pienpanimo. Historian ystäville Salo tarjoaa mahdollisuuden tutustua lukuisiin aateliskartanoihin, joissa asuneet suvut, kuten Armfeltit ja Hornit, ovat aikoinaan olleet vaikuttamassa koko maamme kohtaloon.

Haluamme olla erilaisten tapahtumien keskus. Salossa yhdistyvät modernit liikuntapaikat ja monimuotoinen luonto – yhdistelmä, joka tarjoaa upeat puitteet myös tulevalle melontakilpailulle. Olemme erittäin iloisia saadessamme isännöidä maratonmelonnan SM-kilpailuja heinäkuussa 2021!

 

Lisätietoja Salosta: www.VisitSalo.fi
Lisätietoja Salon melontareiteistä: www.melamogulit.com/index.php/melontareitteja
Lisätietoja Salon alueen melontareiteistä: https://kohteet.visitsalo.fi/merellisen-salon-saaristokierros-meloen/
Lisätietoja Vuohensaari Campingistä: https://www.vuohensaari.fi/

 

Uutinen yhteistyössä Salon kaupungin kanssa