Maratonmelonnan normaalimatkalla juhlivat tutut voittajat

Maratonmelonnan pitkän matkan kilpailu käytiin viime vuoden tapaan Vuohensaaren edustalla ja Viurilanlahdella. Miesten maratonmatkan kilpailun vei eilisen Short trackin tapaan Vanajaveden Vesikkojen Jaakko Hippeläinen. Sama tapahtui myös naisten kilpailussa, kun Netta Malinen ylitti maalilinjan ensimmäisenä.

-Alkuun lähdin kattelemaan, miten kisa lähtee muodostumaan. Kanto-osuuksilla oli tarkoitus tehdä etumatkaa. Toiseksi viimeisen kannon jälkeen nykäisin hyvän eron ja se pysyi loppuun asti, sanoo päivän voittaja Jaakko Hippeläinen.

-Ajatus oli, että alusta kovaa, katsotaan ketä lähtee mukaan ja lopussa sitten ratkaista. Oma kisa meni vähän pumpun hajoamiseen. Aalloista tuli vettä ja peesitilanteissa kaverin lavasta sisään. Paikoitellen oli vaahtopäitäkin lahdella, pahin keli taisi olla neljännen ja viidennen kierroksen. Salon reissusta jää nyt hyvä mieli, kun tältä matkalta tuli hopeaa, sanoo Kangasalan Melojien Niko Keskinen.

Päivän suurimmasta yllätyksestä vastasi vasta 16-vuotias Vanajaveden Vesikkojen Kalle Hippeläinen, joka nappasi myös tänään miesten yleisen sarjan SM-mitalin, eilen hopeaa Short trackillä ja tänään pronssia pitkällä matkalla.

-Onnistunut suoritus tänään. Lähdöstä olisi pitänyt lähteä aggressiivisemmin liikkeelle, niin olisi voinut olla kamppailemassa myös kirkkaammista mitaleista, seuraavina kesinä sitten, tuumaili Kalle Hippeläinen.

Kansainvälistä vauhtia

Naisten kilpailussa kovaa vauhtia lähtivät pitämään Tampereen Vihuria edustavat kansainvälisissä maratonkilpailuissa Suomea edustaneet Netta Malinen ja Nina Riosa. Naisten voittajan Netta Malisen aika oli koko porukan kaikista kovin aika.

-Oli rankka kisa. Ne pätkät missä ei ollut kovaa sivutuuli, niin oli kova pohjaimu, sai tehdä töitä tänään. Onnistunut kisa taktisesti. Peesissä olin aika paljon ja kanto-osuuksilla nostin itse. Pumppu ei toiminut tänään ja joutui tyhjentelemään kajakkia parin kanto-osuuden alussa. Vikalla kanto-osuudella päätin jättää tyhjentämättä ja hakea ratkaisua siten. Tällä kertaa se kannatti, totesi iloisena Netta Malinen.

-Tuuliolosuhteet olivat noin 2km kierroksesta sivutuulta ja asetti haasteita kaikille kilpailuille. Tämä oli mulla näyttökilpailu maratonmelonnan EM ja MM-kilpailuihin. Halusin näyttää itselleni ja muille, että voin pitää kansainvälistä vauhtia. Netta oli hyvin mukana kaverina ja tässä vaiheessa kautta Netta vei viimeisellä kannolla pidemmän korren. Taktiikka oli, että lähteä pitämään mahdollisimman kovaa vauhtia ja jättää kaikki mitä on vesille ja niin siinä kävi, analysoi Kuopiossa asuva maratonmelonnan expertti Nina Riosa.

-Koko matkan ajan puolet kierroksista meni uimisen välttelyssä. Kova homma oli aalloissa meloessa. Ei ollut mitään jakoa naisten kärkeä haastaa, mutta hyvin sai melottua omaa suoritusta, sanoi tyytyväisenä SM-pronssiin Porin Melamajavien Emmi Puputti-Vehkalahti.

Tulokset:

https://www.vihuri.info/wp-content/uploads/2022/07/tulokset-salo2022-perjantai-vuohensaari.pdf

Kuva: Raimo Lantelankallio