Naukkarinen innolla Luzerniin: ”Mukava nähdä tasoa missä mennään”

Viisi suomalaissoutajaa kilpailee viikonvaihteessa maailmancupissa Luzernissa. Mukana ovat miesten yksikössä Joel Naukkarinen, miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi, miesten kaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemi ja Jukka-Pekka Kauppi sekä naisten kevyessä yksikössä Aura Forsberg.

Viisikosta vain Hirvilampi on tällä kaudella toistaiseksi päässyt kilpailemaan maailmancupissa.

–  Mukava päästä avaamaan kansainvälinen kausi kunnolla ja nähdä tasoa missä mennään. Puitteet siihen ovat hyvät, kun Luzern on perinteisesti kovatasoisimpia kisoja ja rata on erinomainen. Valmistautuminen on sujunut kelvollisesti ja olo on luottavainen, Joel Naukkarinen sanoo.

Hän on viettänyt viimeisimmän kuukauden appivanhempiensa mökillä, jossa valmistautuminen on sujunut hyvin toimivassa urheilijan arjessa.

–  Ohessa olen tehnyt tutkijan töitä ja rakentanut urheiluprojektin puitteita tälle olympiadille tiimin kanssa. Vuohijärven aallokossa soutaminen on auttanut kehittämään taitoja soutaa vaativassa kelissä, mikä on ollut yksi heikkouksiani. Lopetin juuri myös onnistuneimman korkeanpaikan jaksoni, millä pyrin rakentamaan kuntoa erityisesti loppukesän kisoihin, Naukkarinen sanoo.

Uutena kasvona maailmancupissa nähdään Aura Forsberg.

– Lähden nauttimaan ja hakemaan kokemusta kovatasoisista kisoista. Olen pitkään unelmoinut siitä, että pääsisin maailmancupiin kisaamaan. Tämä on yksi etappi kohti suurempia tavoitteita eli arvokisoja, Forsberg sanoo.

Urheilijoista miesten yksikköön valittu Olli-Pekka Karppinen joutuu jättämään kilpailut väliin sairastumisen vuoksi.

Joukkue Luzerniin:

M1x Joel Naukkarinen

LM1x Kasper Hirvilampi

M2x Juho-Pekka Petäjäniemi ja Jukka-Pekka Kauppi

LW1x Aura Forsberg

Lisäinfoa kisoista: Willkommen – Lucerne Regatta

Kuva: Balint Czucz