Rahkola 20 parhaan joukkoon Freestylen MM-kilpailuissa

Freestylemelonnan MM-kilpailujen toisen kilpailupäivän ohjelmassa oli K1-sarjan miesten alkuerät ja Squirtin semifinaalit. Suomalaisista Visa Rahkola selvitti tiensä 20 parhaan joukkoon torstaina melottaviin puolivälieriin kovatasoisessa K1-sarjassa.

Toinen kilpailupäivä piti sisällään hienoja suorituksia erittäin kovatasoisissa miesten K1-alkuerissä. 57 kilpailijaa mitteli 20:stä puolivälieräpaikasta. Ennakkosuosikit pitivät melkoisen hyvin, ja 20 parhaan lista sisältää kaikki kovimmat nimet. Puolan Tomasz Czaplicki meloi tasaiset kovapisteiset runit ja otti kärkipaikan kahden runin yhteispisteillä 2693,33. Britannian Robert Crowe puolestaan väläytteli pistepotentiaaliaan tekemällä alkuerien kovapisteisimmän runin 1686,67 ja oli alkuerien toinen 2436,67 pisteellään.

Suomalaisista vantaalainen, TuusMelojia edustava Visa Rahkola meloi erittäin hyvät suoritukset ja varmisti kirkkaasti jatkopaikkansa ollen alkuerien 11. Pisteitä Visa keräsi kaikkiaan 1843,33. Kontiolahtelainen, Kyröjoen Koskihäjyjä edustava Olli Nyrhilä jäi tällä kertaa alkueriin yhteispisteillä 385. Ollin sijoitus oli 48. Myös TuusMelojia edustava Iia Vuorenpää meloi sivulajissaan Squirtissa semifinaaleissa, tuloksena Iialla yhdeksäs sija.

Visa kommentoi upeaa suoritustaan seuraavasti: ”Luonnollisesti päivän tärkein tavoite oli hilata itseni 20 parhaan joukkoon. Se onnistui, joten olen tyytyväinen. Teknisesti melonnassa on vielä petrattavaa. Ensimmäisessä runissa liikkeiden puhtaudessa jäi parannettavaa. Toiseen koitin hieman rauhoittaa tekemistä ja se toimi. 11. sija on ihan hyvä, mutta torstaina jatketaan tyhjältä pöydältä.”

Olli kommentoi omaa tekemistään näin: “Ensimmäisessä runissa liikkeet menivät suunnitelman mukaan, mutta puhtaus ei ollut riittävä antamaan kunnollisia pisteitä. Toisessa runissa oli jo sitten enemmän virheitä ja pisteet jäivät ensimmäisestä.” Olli oli kuitenkin tyytyväinen lajilegenda Eric Jacksonilta saamiinsa kehuihin ja kannustukseen suorituksensa jälkeen: “Kyllä tällä aika pitkään jaksaa”, Olli kommentoi saamiaan kehuja.

Huomenna keskiviikkona melotaan naisten K1 alkuerät, joissa Suomea edustaa Iia Vuorenpää. Visa Rahkolan kilpailu jatkuu torstain puolivälierissä, joissa melotaan kolme runia, ja kaksi parasta lasketaan yhteen. Tästä erävaiheesta 10 parasta jatkaa välieriin. Visalla on kaikki mahdollisuudet kiilata itsensä tuohon porukkaan, mutta helppoa se ei tule olemaan. Torstaina melotaan myös juniorimiesten K1 alkuerät, joissa Suomea edustaa Jyväskylän Onni Eronen ja Espoon Turkka Mutikainen.

Kilpailun virallinen tulospalvelu https://www.conersys.online/Results/Schedule?chid=99004

Maajoukkueen blogi: https://freestylemelonta.blogspot.com/ 

Maajoukkue instagramissa ja facebookissa: https://www.instagram.com/fin_freestylekayakingteam/   https://www.facebook.com/freestylekayakinteamfinland/ 

Tietoa freestylemelonnasta: https://www.melontajasoutuliitto.fi/lajit/freestylemelonta/ 

Maajoukkueurheilijoiden profiilit: Freestylemaajoukkue – Suomen melonta- ja soutuliitto ry (melontajasoutuliitto.fi)

Kilpailun viralliset www-sivut: https://britishcanoeingevents.org.uk/freestyle2022/