Short trackin SM-kilpailut Netta Malisen ja Jaakko Hippeläisen hallintaa

Viime vuoden short trackin Suomen mestarit pitivät pintansa Uskelanjoessa. Molemmissa yleisen sarjan lähdöissä nähtiin myös nuoret yllätysmitalistit.

Netta Malinen hallitsi naisten kilpailua lähdöstä maaliin. Himmeämmistä mitaleista käytiin tiukka kilpailu kokeneiden Porin Melamajavia edustavan Emmi Vehkalahti-Puputin, Tampereen Vihurin Tanja Jantusen sekä nuoren Kangasalan Melojien Helena Sjöbergin välillä. Vehkalahti-Puputti nappasi tasaisella ja vahvalla suoristuksella hopeaa ja pronssia sai Kangasalan Melojien Helena Sjöberg, kenelle Short trackin SM-pronssi on ensimmäisen aikuisten SM-mitali.

-Reitti oli hieman normaalista maratonreitistä poikkeava. Kilpailu meni hyvin, omien odotusten mukaan. Mahtavaa oli kilpailla, kun oli paljon yleisöä, sanoi Netta Malinen, kenelle tämä oli 16 maratonmelonnan SM-mitali.  

-Saa olla tyytyväinen näissä olosuhteissa. Jokainen lähtee näihin kilpailuihin omista lähtökohdistaan, ei hullummin neljän lapsen äidille, sanoo Emmi Vehkalahti-Puputti.

-En olisi aamulla aamupalaa syödessä uskonut, että voitan tänään SM-pronssia naisten sarjassa. Hienolta tuntuu, iloitsee Kangasalan Melojien nuori Helena Sjöberg.

Naisten mitalistit. Kuva: Raimo Lantelankallio

Hippeläisen veljeksille kaksoisvoitto

Miesten kilpailussa oli joen täydeltä osallistujia, kun Uskelanjoen lähtölinjaan asettui 20 melojaa. Vahvan lähdön otti Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen, kuka johti kilpailua lähdöstä maaliin. Juuri ennen ensimmäistä kanto-osuutta Kalle Hippeläinen nousi toiseksi ohi Eetu Kolehmaisen ja Davide Bottierin.

-Oikein hyvälle maistuu. Hankala treeniviikko pohjalla, joten helpoista asetelmista en päässyt lähtemään. Päivällä kävin tutustumassa rataan ja meloskelemassa niin huomasi, että kulku olisi kohdallaan, sanoo kaksinkertainen Short trackin Suomen mestari Jaakko Hippeläinen.

-Ei se ihan välttämättä odotettavissa ollut, mutta tuli kuitenkin. Lähtö oli vähän hidas, mutta toisessa käännöksessä ennen kanto-osuutta sisäkurvissa menin ohi ja se oli ratkaiseva hetki. Joki ei ollut ihan helpoin paikka meloa, kun aallot velloivat joen seinistä. Hienoa oli kilpailla, kun porukkaa oli paljon katsomassa, sanoi Vanajaveden Vesikkojen Kalle Hippeläinen.

Hippeläisen veljekset kilpailun jälkeen haastattelussa. Kuva: Sini Rönnqvist

Short Trackin tulokset kokonaisuudessaan

Lähdöt 2 ja 3 nähtävillä Yle Areenasta

Kansikuva: Raimo Lantelankallio