Tasapainoisia vetoja olympiasoudun MM-kilpailuissa

Miesten kevyessä yksikössä Kasper Hirvilampi souti neljännesvälierässään viimeiseksi.  

-Kova kisa ja ei tänään riittänyt. Loppuun saakka ajettiin kuitenkin ja hyvä kisa omalta osalta. Kuitenkin vähän kaksijakoiset fiilikset. Paljon hyvää, mutta vähän silti kalvaa. Onneksi MM-kilpailut jatkuvat vielä, totesi Kasper Hirvilampi

-Fyysisesti ei ollut niin terävä kuin keräilyerä ja en ihan niin ahtaalle saanut itseäni. Teknisesti soutu oli kuitenkin parempi minusta ja varsinkin startti oli selkeästi kauden paras. Toinen vitonen (500 – 1000 m) oli vaikea ja rytmin löytymiseen meni liikaa aikaa ja vauhti oli vähän liian hidas tuolla pätkällä. Kolmas ja neljäs vitonen tulivatkin taas hyvin aikojenkin mukaan, arvioi Hirvilampi suoritustaan.

Hirvilampi jatkaa MM-kilpailussa välierässä, jossa on panoksena paikka C-finaaliin. Välierä soudetaan torstaina iltapäivällä.

-Tiukka taistelu tulee paikasta C-finaaliin. Porukka on taas todella tasainen ja sehän sopii. Lähdetään taistelemaan joka sijasta ja nauttimaan. Yhdistetään kummankin onnistuneen soudun parhaat osat, niin tulee hyvää tekemistä. Rohkea pitää olla huomenna, sanoo Hirvilampi.

Joel Naukkarinen selvitti helposti tiensä välierästä E-finaaliin ja oli E/F välierän toinen.

-Soutu tuntui oikein hyvältä ja nousujohteisuus jatkui. Parannus tuli tekniikka- ja säätömuutoksista, millä löysin tehokkaamman jalkatyön. Tänään oli tavoite varmistaa kolmen joukkoon pääsy mahdollisimman hallitulla soudulla. Menikin paremmin ja olin kärkikahinoissa koko soudun läpi. Lopun kevensin valmistautuen huomiseen, sanoi Joel Naukkarinen.

-Huomenna pääsee vielä kerran radalle nauttimaan kauden viimeisestä vedosta ja tekemään uran tähän asti parasta soutua, päättää Joel Naukkarinen.

Miesten pariairokaksikko Kauppi – Petäjäniemi jäi puolivälierässään viimeiseksi. Torstaina soudettavassa C/D välierässä on panoksena C-finaalipaikka.

-Ihan ok veto, mutta vauhti jäi vielä meidän tasosta. Itsellä irtosi keuhkoista limaa kisassa, mikä rajoitti hapenottoa ja laski omalta kohdalta tehoja jonkin verran, sanoi Petäjäniemi.

-Tämän päivän veto oli toistaiseksi tasapainoisin soutu meiltä näissä kisoissa. Vauhdinjako ja rytmitys onnistui nyt hyvin, mutta veneen vauhdin puolesta emme vielä olleet ihan kauden parhaalla tasollamme, sanoi Kauppi.

-Huomiseen kisaan lähdetään taistelemaan C-finaalipaikasta, kaksikko päättää.

MM-kilpailujen ohjelma:

16:05 Kasper Hirvilampi (LM1x)

16:10 Aura Forsberg (LW1x)

17:10 Jukka-Pekka Kauppi – Juho-Pekka Petäjäniemi (M2x)

17:35 Joel Naukkarinen (M1x)

Kilpailujen lähtölistat, tulokset ja striimi