Kolehmainen A-semifinaaleihin, Malinen karsiutui niukasti A-semifinaaleista

Eetu Kolehmainen eteni miesten kajakkiyksiköiden 1000 metrillä eränsä neljäntenä A-semifinaaleihin, kun ratamelonnan MM-kilpailut alkoivat Saksan Duisburgissa. Kolehmainen jatkaa torstaina A-semifinaaleissa.

– Kisaveto oli oikein bueno. Ehkä jäi jotain pankkiin vielä, mutta ei sitä ikinä tiedä, olisko silti kovempaakaan päässyt. Mutta sain hyvin irti ja huomenna on sitten kaksikon alkuerät ja illalla yksikön välierä, joten tässä nyt vaan vähän jotain pitää keksiä että palautuisi sinne, Kolehmainen sanoi.

MM-kisoissa alkaa myös karsinnat Pariisin olympialaisiin. Suomalaislajeista maapaikkoja on jaossa miesten kajakkikaksikoiden 500 metrillä, naisten kajakkiyksiöiden 500 metrillä ja miesten kajakkiyksiköiden 1000 metrillä. 

Netta Malinen oli alkueränsä kuudes, eikä selvinnyt A-semifinaaleihin, joihin pääsi erien neljä parasta ja kolme nopeinta viidenneksi sijoittunutta. Malinen meloo B-semifinaaleissa.

– Oli kyllä ihan onnistunut veto. Valmistautuminen sujui hyvin, ja sain kisavedossa kropasta irti sen mitä tänään otettavissa oli. Totta kai harmittaa, etten päässyt jatkamaan kisoja paremmissa finaaleissa ja sen myötä mahdollisuus saada olympiapaikka näistä kisoista sulkeutui. Mutta aion vetää semifinaalin ja finaalin samalla mentaliteetilla kuin mitä alkuerän tänään, eli täysillä, ihan melonnan ja kilpailemisen ilosta, Malinen sanoi.

Joona Mäntynen oli kajakkiyksiköiden 200 metrillä alkueränsä neljäs ja jatkaa torstaina välierissä. Välieriä miesten 200 metrillä on kolme, joista karsitaan urheilijoita A-, B- ja C-finaaliin.

– Hieman ristiriitaiset fiilikset vedosta jäi. Vedossa pitkästä aikaa hyvä tuntuma ja tunne siitä, kuinka kroppa toimii, mutta tekniikka startin ja kiihdytys vaiheen jälkeen karkasi liian taakse ja ylös, jolloin en saanut parasta painetta vedon päälle ja paras vauhti täten jäi puuttumaan, Mäntynen sanoi.

Oona Vasko oli naisten kajakkiyksiköiden 1000 metrillä alkueränsä viides ja jatkaa välierissä.

Tulossivu: ICF Canoe Sprint & Paracanoe World Championships 2023: Tuesday, 22.08.2023 – Sunday, 27.08.2023 (imas-sport.com)