Olympiasoudun SM-mitaleista kisattu elokuussa

Elokuussa on kisattu kaksi olympiasoudun SM-kilpailutapahtumaa. 5.-6.8. käytiin pienveneiden SM-kilpailut Kaukajärvellä Tampereella. Juniorit ja alle 23-vuotiaat kisasivat yhdessä masters-soutajien kanssa puolestaan Valkeakosken Lotilanjärvellä 19.-20.8.

Pienveneiden SM-kisoissa Kaukajärvellä käytiin elokuun alussa tiukat kilpailut sekä miesten että naisten yksiköissä. Naisten yksikön voittoon ylsi Jämsänjoen Soutuveikkojen Maiju Kainlauri, jolle erittäin tiukan vastuksen antoi toiseksi sijoittunut SMARKin Abigail Parker ja kolmanneksi soutanut kevyen luokan edustaja Aura Forsberg, joka edustaa Espoon Soutajia. Miesten yksikön voitosta käytiin niin ikään tiukka kilpailu, jossa voittoon kiri Takon Soutajien Joel Naukkarinen ennen toiseksi sijoittunutta Nesteen Soutajien Kasper Hirvilampea. Hirvilampi voitti myös miesten kevyen luokan mestaruuden. Naisten kevyen luokan mestaruuden voitti Outi Lappi Espoon Soutajista.

Naukkarinen saavutti viikonlopun aikana yhteensä kolme mestaruutta, kun hän voitti yksikön lisäksi myös miesten pariairokaksikon yhdessä Martin Siltasen kanssa sekä miesten perämiehettömän kaksikon yhdessä Otto Siltasen kanssa. Lappi sen sijaan ylsi tuplamestariksi, kun hän kevyen yksikön lisäksi voitti pariairokaksikon yhdessä Aura Forsbergin kanssa. Naisten perämiehettömän kaksikon voiton vei SMARKin Abigail Parker ja Tiia-Maria Rauttola.

Valkeakoskella puolestaan kilpailtiin eri ikäsarjojen SM-titteleistä. Samana viikonloppuna kisattiin juniorien eli alle 19-vuotiaiden eri ikäsarjoissa, alle 23-vuotiaiden ja Masters-sarjoissa. Masters-sarjoihin voi osallistua täytettyään 27 vuotta ja eri masters-ikäluokat on jaettu sarjoihin, joiden perusteella lasketaan ikäluokan mukaan hyvitysaika, joka määrittää venekunnan lähtöajan. Näin eri ikäluokat kisaavat samassa sarjassa.

Molempien SM-kilpailujen ohella soudettiin myös kansallisia lähtöjä. Kaikkien kilpailujen tulokset löytyvät:

Pienvene SM-kilpailujen tulokset LAUANTAI SUNNUNTAI

U19SM-, U23SM- ja Masters-SM-kilpailujen tulokset LAUANTAI SUNNUNTAI

Olympiasoudussa kilpaillaan kesän aikana Soutucup 2023. Cupiin lasketaan pisteet kaikista kesän kilpailuista. Neljän kilpailutapahtuman jälkeen Soutucupin johdossa on Hämeenlinnan Soutajat 957,5 pisteellä. Toisena on Takon Soutajat 861,25 pisteellä ja kolmantena Nesteen Soutajat 371,75 pisteellä. Jäljellä on kaksi kilpailutapahtumaa, joten jännitettävää riittää.

SoutuCup 2023 pistetilanne:

Hämeenlinnan Soutajat 957,5

Takon Soutajat 861,25

Nesteen Soutajat 371,75

Turun Soutajat 345,5

SMARK 323

Valkeakosken Vesiveikot 205,5

Lappeenrannan Soutajat 91

Espoon Soutajat 71

Jämsänjoen Soutuveikot 65,5

SM-kilpailujen perusteella laskettavaa seurakilpailua johtaa Takon Soutajat 190 pisteellä. Toisella sijalla on Turun Soutajat 104 pisteellä ja kolmantena Hämeenlinnan Soutajat 96 pisteellä. SM-kisasarja on puolessa välissä, kun Sprintti-SM ja isovene-SM-kisat ovat vielä jäljellä.

Kuva: Bettina Sågbom-Ek