Lelovits ja Rikala mestarit SUP-lautailun SM-kilpailuissa

SUP-lautailun SM-kisat melottiin 19.-20.8. Espoon Keilaniemessä Laguunin vesiurheilukeskuksella. Lauantain kisapäivä avattiin 200 metrin sprintillä. Päivän toisena lajina melottiin technical race, jossa kierretään poijuilla merkittyä rataa. Sunnuntaina ohjelmassa kisojen kolmantena ja samalla viimeisenä lajina oli matkakisa, jossa sekä miehet että naiset meloivat 10 km.

Naisten triplamestariksi ja kokonaiskisan voittoon meloi Wågenia edustava Anne Rikala. Kokonaiskisan kakkoseksi tuli turkulainen Elle Laakso. Kokonaiskisan pronssia vei lahtelainen Nina Into. Yksittäisissä lajeissa mitaleita sai yhteensä seitsemän naista.

Miesten sarjaa dominoi Uudenkaupungin Tomas Lelovits, joka vei kultaa kaikilta kolmelta matkalta. Kaikissa lajeissa hopealle sijoittui viime vuoden mestari ja tämän vuoden Suomen cupin ykkönen, espoolainen Thomas Fagerström. Myös pronssisijan napannut lempääläinen Lauri Palmroth teki tasaista sarjaa ja otti pronssin jokaiselta matkalta.

Naisten ja miesten kilpasarjoissa meloi yhteensä 20 osallistujaa. Joukossa oli mukana myös muutama vieraileva ulkomaalainen kisaaja, jotka kamppailivat suomalaisten rinnalla sijoituksista, mutta eivät mitaleista. Kisoihin osallistui myös 8 junioria ja runsas joukko kuntosarjalaista. Kaikki kisat pystyttiin käymään läpi melko tuulisissa, mutta hyvissä olosuhteissa.

Kuva: Tomi Tähti

Teksti: Ritva Eskelinen