SMSL vastinepyyntö WR:n päätökseen

Suomen Melonta- ja Soutuliitto on lähettänyt perjantaina 9.6.2023 World Rowingin puheenjohtajistolle (Executive Committee) vastinepyynnön liittyen päätökseen päästää venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita kesän maailmanmestaruuskilpailuihin. Suomen kanta ei ole muuttunut aiemmasta eikä se tue päätöstä neutraalien urheilijoiden päästämisestä kv. kilpailuihin. “Saimme World Rowingin päätöksen keskiviikkona yllättäen. Haluamme omalla kannanotollamme saada vastauksia siihen, miten urheilijoiden neutraalius selvitetään ja mitkä prosessit muutenkin taustojen tarkastamisessa ovat. Kansainvälinen lajiliitto on vastuussa siitä, että annettuja tiukkoja reunaehtoja noudatetaan. Haluamme läpinäkyvyyttä tähän prosessiin”, sanoo liiton puheenjohtaja Minna Kantsila.

Tilanne on aikataulullisesti haastava, koska urheilijavalintoja tehdään tulevasta viikosta alkaen kesän kilpailuihin. “Luonnollisesti meidän tulee tietää onko kilpailuissa mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita, jotta voimme tarvittaessa reagoida omilla päätöksillämme. Ensisijaisen tärkeää on, että urheilijat itse arvioivat haluavatko he kilpailla, jos lähtöviivalla on venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita”, jatkaa Minna.

WR järjestää Zoom-palaverin aiheesta tiistaina 13.6. Liiton hallitus on toivonut vastauksia omiin kysymyksiinsä mahdollisimman pian.

Lisätietoja: puheenjohtaja Minna Kantsila, puh. 050 337 3043, minna.kantsila@smsl.fi