Freestylen toinen maailmancup melottiin yksipäiväisenä

Freestylen toinen maailmancup melottiin torstaina 30.5 Saksan Plattlingissa. Alun perin ensimmäisen maailmancupin tavoin kolmepäiväiseksi suunniteltu kilpailu jouduttiin typistämään yhteen päivään virtaamaolosuhteiden vuoksi. Isar-joen pinta lähti nopeaan nousuun runsaiden sateiden vuoksi, ja oli odotettavissa, että kilpailua ei pystytä jatkamaan enää perjantaina 31.5. Kaikissa sarjoissa melottiin pelkästään alkuerät, joiden tulokset jäivät lopullisiksi. Kilpailijoita oli tiedotettu tästä mahdollisuudesta jo keskiviikkona, joten alkueristä ei tällä kertaa haettu ainoastaan jatkopaikkaa, vaan parasta mahdollista sijoitusta.

Suomalaisille aaltomaisemmasta kilpailupaikasta ei ollut ainakaan haittaa, koska runsasvetisen viime kauden ja kevättulvien jäljiltä suomalaisten aaltomelontarutiini on hyvällä tasolla. Kaikki neljä suomalaista meloivat sijoituksen, joka olisi oikeuttanut jatkopaikkaan kilpailuiden jatkuessa.

Miehissä kahden vuoden takainen MC-mitalisti Visa Rahkola sijoittui seitsemänneksi, parantaen sijoitustaan ensimmäisestä maailmancupista neljä sijaa. “Tottakai se harmittaa että kisa jouduttiin jättämään kesken. Tuntui että tämä korkea vesi sopi mulle aika hyvin ja luulen että olisin voinut pärjätä paremmin. En omasta mielestäni saavuttanut sitä, mitä täältä lähdin hakemaan sijoitusten suhteen, mutta tosi tärkeää oppia täältä tietysti sai ensi vuoden MM-kisoja ajatellen.” Visa summasi kilpailut.

Viimevuotinen poikien MM-hopeamitalisti Onni Eronen sijoittui neljänneksi, eli samalle sijalle kuin ensimmäisessä maailmancupissa. Onni meloo viimeistä junnuvuottaan ja näytti, että vaikka miesten sarjan taso onkin poikia merkittävästi kovempi, miesten sarjan kärki ei ole tavoittamattomissa.  “Oma kilpaileminen onnistui tavoitteiden mukaan. Suorituksissa ja niiden puhtaudessa on vielä vähän tehtävää. Hieman harmillista, että kisat loppuivat näin lyhyeen, mutta tämä antoi selvän tähtäimen loppukauden treenaamiselle ja kisaamiselle.”

Naisissa Iia Vuorenpää sijoittui sijalle 20: “Olen tyytyväinen miten kisat meni omalta osalta. Pystyin melomaan omalla tasolla etenkin ensimmäisessä cupissa, jossa onnistuin tekemään myös oman piste-ennätykseni.” Anne Pantsar sijoittui kahdeksanneksi, parantaen sijoitustaan ensimmäisestä kilpailusta neljä sijaa. Anne totesi kilpailuiden jälkeen: “Olen tyytyväinen siihen, miten paransin suoritustani ensimmäiseen kisaan verrattuna. Tästä on hyvä lähteä treenaamaan EM-kisoja varten”.

Suomalaisten freestylemelojien seuraava kansainvälinen koitos ovat EM-kilpailut Itävallan Grazissa elokuun lopussa, minne lähtee yhteensä 11 melojan joukkue. Kesä on Suomessa erinomaista aikaa hioa Grazissa vaadittavia honttomelontataitoja virtaamien laskiessa tulvien jälkeen. MM- ja EM-kilpailut melotaan vuorovuosina ja nämä maailmancupit toimivat myös vuoden 2025 Plattlingin MM-kilpailuiden esikisoina.