Kisaraportti sisäsoudun SM 500m

Takon Soutajat ry järjesti sisäsoudun 500m SM-kilpailut Tampereella Ratinankauppakeskuksessa 16.12.2023. Tapahtuma oli perinteinen paikanpäällä soudettava tapahtuma ilmanverkko-osallistumismahdollisuutta. Tapahtumaan ilmottautui noin 80 soutajaa, joista noin 10 oli avoimeen sarjaan ilmottautuneita ilman SM-arvoa.

Tunnelma joulunalus viikonlopun lauantaina kauppakeskuksessa oli rento ja kannustava.Kilpailijoita ja katsojia oli hyvä määrä. Monet kauppakeskus vieraat pysähtyivät keskusaukiollaseuraamaan kilpailua. Harvoin soutukilpailu saa vastaavaa näkyvyyttä. Myös kauppakeskus oli tyytyväinen tapahtumaan ja kyseli vastaavaa järjestettäväksi seuraavalle vuodelle. Kilpailut olivat jännittävät ja hyvätasoiset. Juniorisarjoissa huomioitavaa oli melontaseurojen osallistuminen. Heillä saman liiton jäseninä on osallistumisoikeus SM-kilpailuihin. Tämä myös kertoo, että sisäsoutu on hyvä yleinen talviharjoitusmuoto. Masters sarjoissa eli yli 40-vuotiaissa oli huomioitavaa monen karsiminen sisäsoudun MM-kilpailuihin, joihin SM-kisa oli saanut virallisen karsintakisan statuksen.

Yleisessä sarjassa miehissä päivän parhaan ajan ja mestaruuden souti Takon Soutajien Joel Naukkarinen ajalla 1:14,6. Huomioitavaa miehissä, että päivän toiseksi parhaan ajan souti nuori Arttu Härkönen ajalla 1:15,9 miesten alle 23-vuotiaiden sarjassa. Naisten parhaan ajan souti Kouvolan Soutajien Iida Niemi ajalla 1:32,4. Kaikki tulokset erillisessä liitteessä

Tulokset

Teksti: Timo Pitkänen / Takon Soutajat