Nuorten ratamelonnan EM-kilpailut käynnistyvät Bratislavassa

Alle 18-vuotiaat ja alle 23-vuotiaat nuoret kilpailevat ratamelonnan Euroopan mestaruuksista Slovakian Bratislavassa 27.–30.6. 

Suomesta on kisoihin matkannut seitsenhenkinen joukkue valmentajinaan Jeremy Hakala ja Petteri Pitkänen.  

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa (U18) kaksikoiden 500 metrillä kilpailevat vasta 16-vuotiaat Cecilia Hirvelä ja Anna Haikara, joiden tavoitteena on saada Bratislavassa ensikosketusta PM-kilpailuja isommista kilpailuista. Hirvelä kilpailee lisäksi yksiköiden 500 metrillä.  

Naisten U23-sarjassa kaksikoiden (K2) 500 metrillä kilpailevat Hillevi Westerback ja Elin Ljungqvist, Westerback lisäksi yksiköiden (K1) 1000 metrillä.  

Alle 23-vuotiaiden miesten sarjassa kilpailevat Kalle Hippeläinen ja Niko Keskinen, kaksikoiden (K2) 500 metrillä ja yksiköiden (K1) 1000 metrillä sekä Eetu Kolehmainen yksiköiden 500 ja 1000 metrillä. 

Petteri Pitkänen kertoo tunnelmista kisojen alla: 

“Eetulla (Kolehmainen) on suomalaisista ennakkoon parhaat saumat menestyä. Toki päivät vaihtelevat, mutta jos kaikki osuu kohdalleen, hänellä on realistiset edellytykset edetä A-finaaliin ja miksei kärkisijoillekin. Muiden kilpailijoiden osalta realistinen tavoite on pystyä olemaan omissa kilpailuissaan keskitasolla, riippuen lajista joko edetä B-finaaliin tai välieriin.” 

”Olosuhteet Bratislavassa ovat todella tukalat, 30 astetta lämmintä ja ilma on kosteaa. Sääennuste lupaa vaihdellen myös ukkosta, sadetta ja tuulta”, raportoi Pitkänen paikan päältä. 

Lisää tietoja, aikatauluja ja tuloksia kilpailuista löytyy täältä: https://www.canoe-europe.org/calendar/2024-eca-junior-and-u23-canoe-sprint-european-championships-567