Suomi meloo ja soutaa -viikko 8.-16.6.2024

8.6.2024 01:00 – 16.6.2024 23:59 Liikuntatapahtuma
Ajankohta 8.6.2024 01:00 – 16.6.2024 23:59
Paikkakunta
Sijainti
Kategoria Liikuntatapahtuma
Lajit
Järjestäjä Suomen Melonta ja Soutuliitto
Osallistujat
Hinta
Ilmoittautuminen -
Tagit
Lisätiedot

Tervetuloa mukaan toteuttamaan Suomi meloo ja soutaa -viikkoa 8.-16.6.2024! 

 

Tavoitteena on järjestää näkyvä ja aktiivinen tapahtumaviikko, joka innostaa liikkumaan vesillä sekä vahvistaa melonnan ja soudun harrastajayhteisöä. 

 

Yhteisenä tavoitteena on meloa ja soutaa kaksi kertaa maapallon ympäri eli kerätä viikon aikana vähintään 80.000 kilometriä vesillä.  Samalla tuodaan esille melonta- ja soutuseurojen aktiivista roolia liikuttajina paikallisesti ja valtakunnallisesti. Kilometrejä voi kerätä kaiken ikäiset ja kaikenlaisessa toiminnassa; urheillen treeneissä, harrastaen melonta- ja soutukouluissa, meloen ja soutaen retkillä, osallistumalla lajikokeiluun tai kurssille tai ihan omatoimisesti liikkuen. 

 

Samaan aikaan on Suomi meloo -tapahtuma, joka järjestetään nyt 38. kerran. Suomi meloo -tapahtumassa melotaan tänä vuonna 8.-14.6. Ähtäri-Pori välillä. Tapahtumassa melotut kilometrit ovat mukana matkalla maailman ympäri!

 

Tapahtumaviikko pähkinänkuoressa seurojen näkökulmasta 

  • Innostetaan vesillä kilometrien keräämiseen; seuroissa harrastavat, omatoimiliikkujat 
  • Ilmoitetaan viikon aikana liikutut vesikilometrit nettilinkin kautta (jokainen itsenäisesti tai seurassa esim. valmentaja kerää ryhmänsä yhteiset kilometrit) – jos kyseessä oli laji, jossa ei kilometrejä kerry, voi kirjata liikutut suoritukset erikseen ilmoitetulla tavalla!
  • Viestitään ja markkinoidaan seuran toiminnasta paikallisesti ja alueellisesti – liiton toimesta valtakunnallisesti; tuodaan esille seuran aktiivista toimintaa liikunnallisen ja urheilullisen elämäntavan edistämisessä 
  • Järjestetään kokeilutilaisuuksia, melonta- ja soutukouluja, kursseja ja muuta avointa toimintaa 
  • Nostetaan esille vesillä liikkumista turvallisesti ja vastuullisesti; yhteistyössä Pidä saaristo siistinä -yhdistyksen kanssa 
  • Käytetään yhteisiä markkinointimateriaaleja laajasti; liiton materiaalipankki seuralla käytössä 

Mukana oleminen on helppoa ja hauskaa!

Seurojen on helppo osallistua tapahtumaviikkoon haluamallaan tavalla. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä haluatteko järjestää erilaisia tapahtumia viikon aikana vai keräättekö kilometrejä osana normaalia toimintaa. Samoin on hyvä pohtia miten saatte viestin kilometrien keräämisestä jäsenistölle eri kanavien kautta.

 

Seurojen käyttöön toimitetaan helposti käytettäviä materiaaleja: juliste vajan seinälle, some-materiaalia jne. Varsinaiset kilometrit kerätään helpon nettilinkin kautta.

 

Tervetuloa mukaan matkalle maailman ympäri! Lisätietoja päivitetään verkkosivuille jatkuvasti kevään aikana.

 

Lisätietoja:
kai.lindqvist(ät)smsl.fi / +358 50 511 3639