Kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä

Suomen Melonta- ja Soutuliiton (SMSL) lajikohtaisten edustusjoukkueiden tavoite on menestyä vuosittain kansainvälisissä arvokilpailuissa (MM, EM) sekä olympialaisissa. Lajien urheilijavalinnat tehdään yhteisen valintajärjestelmän linjausten mukaisesti. Yleistä valintajärjestelmää noudatetaan kaikissa kansainvälisten liittojen (World Rowing, European Rowing, ICF, ECA) kilpailuvalinnoissa, joissa urheilija edustaa Suomen Melonta- ja Soutuliittoa/Suomea. Suomen Olympiakomitea vastaa valinnoista, joissa urheilija edustaa Suomen Olympiakomiteaa/Suomea.

Masters-kilpailut eivät kuulu näiden valintakriteerien piiriin eikä niitä tueta taloudellisesti. Masters-kilpailussa noudatetaan kunkin lajin kansainvälisen liiton antamaa ohjeistusta.

Yleiset valintakriteerit kattavat kaikki liiton lajit (olympia- ja ei-olympialajit). Kriteerit koskevat kaikkia urheilijoita, venekuntia ja joukkueita oli sitten kyse yksilösuorituksesta tai joukkueesta. Valinta ei takaa taloudellista tukea ko. kilpailuun.

Huippu-urheiluvaliokunta hyväksyy kaikkien lajien lajikohtaiset valintakriteerit.

Huippu-urheilun yleiset valintakriteerit

Yleinen valintajärjestelmä 2023
Olympiasoutu 2023

Olympialuokkien soudun lajikohtainen kansainvälisten kilpailujen ja arvokilpailujen valintajärjestelmä 2023

HUOM! Baltic Cupin päivämäärät ovat varmistuneet ja valintakriteereissä olevat alustavat päivämäärät ovat muuttuneet: ajankohta on 30.9.–1.10.2023 Hampuri, Saksa


Coastal-soutu 2023

Coastal-soudun arvokilpailujen valintakriteerit 2023

HUOM! Valintakriteerien päivitys 24.5.2023 päivämäärän osalta: Urheilijoita pyydetään tekemään sitovat ilmoittautumiset kirjallisesti coastal-jaostolle (sähköposti: coastal@smsl.fi) 30.6.2023 mennessä.