ILMOita urheilurikkomuksista

Jokaisella on oikeus ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Puuttumalla rikkomuksiin autat suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille. ILMO-palvelussa voit tehdä ilmoituksen urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta.

SUEK:n internetsivun kautta voit antaa tietoa urheilurikkomuksista nimettömästi tai nimelläsi. Ilmoituksesi sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Voit lisätä ilmoitukseesi myös tiedostoja ja kuvia. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.

Mikäli päädyt antamaan tietosi nimettömästi, voit rekisteröityä suojattuun viestipalveluun, jonka kautta voimme pyytää tarvittaessa sinulta lisätietoja. Tällöin saat henkilökohtaisen suojatun koodin, jonka avulla voimme pyytää sinulta lisätietoja tapauksen selvittämisessä. Tallennathan osoitteen ja koodin, jotta ne jäävät sinulle talteen. Tästä linkistä pääset takaisin ilmoituslomakkeeseesi ja näet mahdolliset lisätietokyselyt.

Dopingrikkomus

Dopingrikkomus – esimerkiksi kielletyn aineen tai menetelmän käyttö, kielletyn aineen välittäminen, käytön yritys tai käytön avustaminen.

Kilpailumanipulaatio

Kilpailumanipulaatio – pyrkimys vaikuttaa vilpillisesti ottelun tai urheilukilpailun kulkuun tai lopputulokseen.

Turvallisuusrikkomus

Turvallisuusrikkomus – uhka tai häiriökäyttäytyminen, kuten soihdutus, vahingonteko ja väkivallanuhka.

Eettiset rikkomukset

Eettiset rikkomukset – Epäeettinen toiminta urheilussa esimerkiksi häirintä.