Verkkomateriaaleja valmentajalle ja ohjaajalle

Voiman polku

Voimanpolku Kattava voimaharjoittelun tieto- ja harjoitepankki. Voiman polusta löydät työkalut urheilijan polun eri vaiheisiin. Ladattavissa myös sovellus!


Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä.

Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Verkkokoulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. 


Kasva Urheilijaksi -palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kilpaurheilusta kiinnostuneille 11–15 -vuotiaille, urheilevien lasten vanhemmille sekä valmentajille ja ohjaajille. Palvelu sisältää teistipatteriston, jonka avulla lapsi ja nuori voi testata urheilullista tasoaan. Testauskohteina ovat monipuolinen harjoittelu ja liikunta, urheilulliset elämäntavat sekä sisäinen motivaatio.


Terve Urheilija -ohjelma tuottaa materiaaleja valmennuksen ja urheilijan terveyden edistämisen tueksi. Materiaaleista löydät mm. harjoitusohjelmia, videoita, tutkimusjulkaisuja, ravitsemusohjeita ja muita tukimateriaaleja.


Olympiakomitean oppimisareena on verkkokoulutussivusto. Oppimisareenasta löytyy verkkokursseja valmentajalle, ohjaajalle ja seuratoimijalle, esimerkiksi Vastuullisen valmentajan verkkokurssi.


Melontaopas – animoitu retki- ja virkistysmelonnan tekniikkaopas.