Verkkomateriaaleja valmentajalle ja ohjaajalle

Voimanpolku

Voimanpolku Kattava voimaharjoittelun tieto- ja harjoitepankki. Voiman polusta löydät työkalut urheilijan polun eri vaiheisiin. Voiman polulta löytyy myös Melonta lajina.

Ladattavissa myös sovellus sovelluskaupastasi!


Reilusti Paras

Reilusti paras -verkkokoulutus auttaa niin urheilijoita kuin muita urheilutoimijoita tunnistamaan kilpailumanipulaation ilmiönä sekä antaa työkaluja sen kohtaamiseen.

Verkkokoulutuksen kesto on noin 35min ja sen voi suorittaa osissa omaan tahtiin.


Puhtaasti Paras

Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen avulla niin urheilijat, urheilijan tukihenkilöt kuin kaikki muutkin urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu Maailman antidopingsäännöstöön, joka tuli voimaan 1.1.2021. 

Koulutuksen kesto on noin 35minuuttia ja sen voi suorittaa osissa omaan tahtiin.


Et ole yksin

Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan. Koulutuksessa käydään läpi aiheita kuten henkinen ja fyysinen väkivalta ja kiusaaminen, seksuaalinen häirintä, lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, lastensuojelu ja itsemääräämisoikeutta vahvistava valmennus. Kurssi sisältää erilaisia harjoituksia ja tehtäviä.

Verkkokurssi on kaikille avoin ja ilmainen. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille. Verkkokoulutus kestää noin tunnin ja voit suorittaa sen osissa. 


Kasva Urheilijaksi

Kasva Urheilijaksi -palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti kilpaurheilusta kiinnostuneille 11–15 -vuotiaille, urheilevien lasten vanhemmille sekä valmentajille ja ohjaajille. Palvelu sisältää teistipatteriston, jonka avulla lapsi ja nuori voi testata urheilullista tasoaan. Testauskohteina ovat monipuolinen harjoittelu ja liikunta, urheilulliset elämäntavat sekä sisäinen motivaatio.


Terve Urheilija

Terve Urheilija -ohjelma tuottaa materiaaleja valmennuksen ja urheilijan terveyden edistämisen tueksi. Materiaaleista löydät mm. harjoitusohjelmia, videoita, tutkimusjulkaisuja, ravitsemusohjeita ja muita tukimateriaaleja.

Terve Urheilija löytyy myös Instagramista @terveurheilija.


Olympiakomitean oppimisareena

Olympiakomitean oppimisareena on verkkokoulutussivusto. Oppimisareenasta löytyy verkkokursseja valmentajalle, ohjaajalle ja seuratoimijalle, esimerkiksi Vastuullisen valmentajan verkkokurssi.


Ilmo-palvelu

Ilmo-palvelussa voi ilmoittaa urheilurikkomuksista. Sivuston kautta voit antaa tietoa urheilurikkomuksista nimettömästi tai nimelläsi. Ilmoituksesi sisältö käsitellään luottamuksellisesti. Voit lisätä ilmoitukseesi myös tiedostoja ja kuvia. Kaikki saatu tieto analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten.


Melontaopas

Melontaopas – animoitu retki- ja virkistysmelonnan tekniikkaopas.


Lupa välittää, lupa puuttua -opas

Lupa välittää, lupa puuttua – Pikaoppaassa on kuvattu selkeät portaat ennaltaehkäisyyn ja tapauksiin puuttumiseen. Oppaan tarkoituksena on tarjota menettelyohjeita turvallisen harjoitteluympäristön luomiseksi sekä ohjeita puuttua häirintään, jos sellaista ilmenee.


Valmennustaito.info

Valmennustaito.info sivustolla on laaja teoriapaketti oppimisesta sekä liikkumisen perustaitojen videokirjasto.

Valmennustaito.info-sivuston ovat tuottaneet Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, Kuortaneen Urheiluopsto ja Suomen Olympiakomitea.

www.valmennustaito.info/