Tuomarikoulutus

Melonnan ja soudun kilpailutapahtumissa tarvitaan tuomareita seuraamaan, että kilpailuissa osallistujat ja muut toimijat noudattavat sääntöjä.

Ratamelonnan kansallinen tuomarikoulutus

Seurat voivat ilmoittaa jäseniään ratamelonnan kansalliseen tuomarikoulutukseen Suomen melonta- ja soutuliiton toimistoon kevään aikana. Kansainvälisen tuomarikoulutuksen toteuttamiseen ohjeistetaan erikseen liiton kansainvälisten tuomarien toimesta.

Tuomarikoulutuksen sisältö

Kansallinen tuomarikoulutus pitää sisällään vain tuomaritehtävien koulutuksen. Kilpailujen järjestämis- ohjeistus on asia kokonaisuus erikseen.

Kansallisen tuomarikoulutuksen teoriaosuus (4h) järjestetään ennen käytännön harjoittelua. Ennen teoriaosuutta tulee koulutukseen pyrkivän sisäistää liiton yleiset kilpailusäännöt ja ratamelonnan kilpailusäännöt. Teoriaosuudessa käydään läpi eri tuomaritehtävät ja niiden erityispiirteet, sekä käsitellään esimerkkien avulla sääntöjä ja käytännön ongelmakohtia.

Koulutuksen käytännön harjoittelu tapahtuu SM tai NMK- kilpailujen yhteydessä (6+6h) eri tehtävissä harjoitellen kouluttajan ohjaamana ja kokeneen tuomarin apuna.

Koulutukseen sisältyy lopuksi kirjallinen loppukoe (1h). Loppukokeeseen voi osallistua ilman koulutusta, mikäli seura osoittaa kirjallisesti henkilön olevan kokenut toimihenkilö ja toimineen vähintään kahdesti kilpailuissa toimihenkilönä edellisen vuoden aikana.

Koulutuksen jälkeen

Hyväksytysti suoritettu koulutus oikeuttaa toimimaan ratamelonnan kansallisissa kilpailuissa eri tuomaritehtävissä. Ylituomaritehtäviin hyväksytään kokeneita tuomareita rata- ja maratonjaoston toimesta.

Lisätietoja:

Tapani Saarinen, saaristapsa@gmail.com, 040 5598669


Olympialuokkien soudun tuomarikoulutus

Työn alla…

Lisätietoja:

Jari Rantamäki, jari.rantamaki@gmail.com, 050 376 1188


Puuvenesoudun tuomarikoulutus

Puuvenesoudun tuomarikoulutus on sisällöltään vastaava kuin perämierkurssi. Perämieskurssin sisältöjen lisäksi tuomarikurssilla käsitellään järjestämisohje ja tuomarineuvoston kokouspöytäkirjat.

Kurssin hinta on 50€ ja se on voimassa toistaiseksi.

Kurssilta saa pätevyyden toimia puuveneiden SM-kilpailuissa ylituomaria avustavana maalituomarina, josta todistuksena maalituomarikortti. Puuvenejaosto ylentää kokemuksen karttuessa maalituomareita ylituomareiksi harkintansa mukaan.

Lisätietoja puuvenesoudun tuomarikoulutuksesta: Heikki Joskitt.