Vastuullisuus

Melonta- ja Soutuliitto toimii Olympiakomitean vastuullisuusohjelman mukaisesti ja on luonut omaan toimintaansa sopivia vastuullisuusohjelman osia. Tältä sivulta löytyvät ajantasaiset materiaalit. Toimintaa kehitetään jatkuvasti.

Vastuullisuusasioista voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä kaikkiin liiton toimihenkilöihin tai hallituksen jäseniin. Vastuullisuusasioista vastaa toiminnanjohtaja Juho Allonen (0405562977 juho.allonen@smsl.fi), johon voit olla yhteydessä, mikäli haluat lisätietoa tai ilmoittaa epäasiallisesta käyttäytymisestä tai muista vastuullisuusrikkomuksista. Jos haluat ilmoittaa epäasiallisesta käyttäytymisestä anonyymisti, ole yhteydessä Väestöliiton Et ole yksin -palveluun tai SUEK:n ILMO-palveluun.

Liiton kurinpitovaliokunta vastaa mahdollisten kurinpitorikkeiden käsittelystä. Yhteydenotot kurinpitovaliokunnalle tulee tehdä kirjallisesti kurinpitomääräysten mukaan: kurinpito@smsl.fi.

Olemassa olevat ohjelmat

SMSL:n vastuullisuusohjelmasta päivitetyt ohjelmat löytyvät alta:

Ympäristö ja ilmasto: SMSL ympäristöohjelma 2022-2024

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo: SMSL:n yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-ohjelma 2023-2026

Antidoping ja kilpailumanipulaation torjunta: Reilun kilpailun ohjelma 2023-2026

Turvallinen toimintaympäristö

Jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella on oikeus turvalliseen toimintaympäristöön oman harrastuksensa piirissä. Epäasiallista- tai häiritsevää käytöstä ei tarvitse suvaita. Jokaisella on vastuu puuttua epäasialliseen käytökseen!

Melonta- ja Soutuliitto on osa urheiluyhteisön yhteistä vakavien eettisten rikkomusten kurinpitojärjestelmää.

Voit olla anonyymisti tai nimelläsi yhteydessä:

SMSL:n epäasiallisen käyttäytymisen yhteyshenkilö Juho Allonen, juho.allonen@smsl.fi 040 5562977

Et ole yksin -palvelu (Väestöliitto)

ILMO-kanava (SUEK)

Voit olla yhteydessä myös liiton toimihenkilöihin tai hallitukseen.