Syyskokous 2024

Sääntömääräinen syyskokous järjestetään 16.11.2024 klo 13 alkaen Paja Kongress Centerissä Tampereella (Ratapihankatu 43, 33100 Tampere). Syyskokoukseen on mahdollista osallistua paikan päällä tai etänä. Etänä osallistuvilla on kokouksessa vain puheoikeus. Kokouksen jälkeen samana päivänä järjestetään Melonta- ja Soutuliiton juhlagaala. Lisätietoa gaalasta.

16.11. kokouksen aikataulu

  • Klo 12.15 valtakirjojen tarkastus
  • Klo 13.00 Syyskokous alkaa
  • Klo 18.00 SMSL gaala alkaa

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu syyskokoukseen 11.11. mennessä. Ilmoittautumislinkin löydät TÄSTÄ.

Etänä osallistuminen

Jäsenistön edustajien on mahdollista osallistua kokoukseen etänä. Etänä osallistuvilla on puheoikeus mutta ei äänioikeutta. Etänä osallistuvien tulee ilmoittautua kokoukseen ennalta 11.11. mennessä tämän linkin kautta. Etäkokouslinkki lähetetään erikseen sähköpostilla kokoukseen osallistuville.

Materiaalit

Julkaistaan viimeistään 1.11.

Kokouskutsu

Esityslista

Liite 1: Liittymis- ja jäsenmaksut 2025
Liite 2: Toimintasuunnitelma 2025 (esitys)
Liite 2: Toimintasuunnitelma 2025 (hyväksytty)
Liite 3: Talousarvio 2025 ja lajibudjetit
Liite 4: Korvaukset 2025
Liite 5: Hallitusehdokkaiden esittelyt (näkyvät alempana tällä sivulla)
Liite 6: SMSL Ympäristöohjelma 2025-2027
Liite: SMSL hu-strategia

Valtakirja


Hallituksen jäsenten valinta ja ehdolle asettuminen

Syyskokouksessa 16.11. Tampereella valitaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton hallitukseen kuusi uutta jäsentä kaksivuotiselle kaudelle 2025-2026 (toinen melonnan paikka on yksivuotinen). Erovuorossa on yksi (1) melonnan lajipaikka Jyri Hämäläinen, kaksi (2) soudun lajipaikkaa Marleena Valtasola ja Matti Jääskeläinen sekä kaksi (2) muun osaamisalueen paikkaa Isa Merikallio sekä Nina Into. Muun osaamisalueen edustajilta toivotaan osaamista erityisesti viestinnästä ja markkinoista, huippu-urheilusta tai lasten ja nuorten urheilun kehittämisestä. Lisäksi Panu Kanniainen on ilmoittanut jättävänsä hallituspaikkansa ensimmäisen vuoden jälkeen, joten melonnan lajipaikkoja on avoinna yhteensä kaksi (2). Liiton hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Minna Kantsila sekä Kirsi-Maria Pänttönen ja Leevi Koskenniemi. Hallituksen toimivalta on esitetty liiton toimintasäännöissä.

Pyydämme jäsenseuroja esittämään henkilöitä ehdolle hallitukseen. Toivomme tasapuolisesti hakijoita jokaisesta sukupuolesta ja maantieteellisesti eri puolilta Suomea huomioiden liiton toiminta-alue.

Suosittelemme jäsenseuroja toimittamaan ehdotuksen hallituksen jäsenistä 10.11. mennessä. Ehdotuksessa tulee käydä ilmi ehdolle asettava seura. Ehdotus tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen toimisto@smsl.fi. Ehdokas voi täyttää itsestään esittelyn oheiselle lomakkeelle, jotta seurakokous saa kattavat tiedot ehdokkaasta.

Asetu ehdolle SMSL hallitukseen -lomake

Ehdolle asettuneet:

Päivitetty 13.11.2024

Tuija Hippeläinen

Seura: Vanajaveden Vesikot

Valintaa ehdottava seura: Vanajaveden Vesikot

Hakee: Melonnan lajipaikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Olen rata- ja maratonjaoston jäsen, toimin aktiivisesti oman seuran kilpailujen järjestämisessä ja lisäksi olen auttanut muiden seurojen kilpailuissa. Minulla on nuorten melonta-ohjaajan ja ratatuomarin koulutus ja olen toiminut monissa kilpailuissa tuomarina.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Halua aidosti kehittää melonnan ja soudun toimintaa.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitossa ja miten? Melontaa. Lisää panostusta erityisesti nuorten ohjaamiseen edulliseen, ympäristöystävälliseen ja monipuolisen lajin pariin.

Jyri Hämäläinen

Seura: Merimelojat ry ja Kohina Koskimelonta ry

Valintaa ehdottava seura: Tuus-Melojat ry ja Kohina Koskimelonta ry

Hakee: Melonnan lajipaikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Useamman vuoden kokemus liiton hallitustyöskentelystä, myös varapuheenjohtajana, kokemus kansainvälisen kilpailulajin rakentamisesta freestylen lajipäällikkönä ja harrastajana & retkimelonnan harrastaminen. Työelämäkokemus mm. teknologia start-up yrittäjyydestä, kansainvälisen liiketoiminnan rakentamisesta, rekrytoinneista ja johtamisesta.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? 1. Hyvä henki lajiryhmien yli, olemme pystyneet löytämään tavan, jossa puhalletaan lajiryhmien kesken yhteen hiileen. Huippu-urheilustrategian tekeminen on ollut hyvä esimerkki, miten toimintaa pystytään kehittämään lajiryhmien yli. 2. Ihmisten sitoutuminen ja intohimo tekemiseen. 3. Laaja lajikirjo, lajeilla mahdollisuus toimia oman mallinsa mukaan kuitenkin niin, että pystymme toimimaan yhtenä liittona.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? 1. Rahoituspohja, tarvitaan huomattavasti enemmän omarahoitusta kaupallisten yhteistyöprojektien avulla. 2. Huippu-urheilustrategian vieminen käytäntöön ja tuloksien saaminen. Huippu-urheilun painopiste pitää olla olympiapaikkojen saamisessa ja olympialaisissa menestymisessä. 3. Liiton kattavuuden ja vaikuttavuuden laajentaminen, esimerkiksi nykyisten liiton ulkopuolisten retkiseurojen houkutteleminen jäseneksi harrastetarjontaa kehittämällä ja olemassa olevasta tarjonnasta viestimällä.

Janne Keskinen

Seura: Kangasalan Melojat ry

Valintaa ehdottaa seura: Kangasalan Melojat ry

Hakee: Melonnan lajipaikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Siviiliammatissa toimin kansainvälisen konsernin tuotekehityksessä projektitiimin vetäjänä. Melonnassa olen toiminut lähes 10 vuotta edustamani seuran hallituksessa sekä puheenjohtajana, lisäksi olen toiminut hallitustehtävissä maastohiihdossa. Liikunnallisella puolella omaan melonnassa Liiton NOK -tason sekä ratatuomarin koulutuksen. Hiihdon puolella listalta löytyy myös SHL 1-tason valmentajan pätevyys.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Pitkäjänteistä, laadukasta valmennustyötä sekä satsauksia nuorten urheilijoiden saattamiseksi maajoukkuetasolle, aina olympiaunelmaa kohti.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? Nuorten lupaavien urheilijoiden auttamista kohti kansainvälistä tasoa sekä ehkäistä drop-out vaiheessa olevien nuorten katoamista eri lajeista.

CV

Maija Laurikkala-Dewes

Seura: Takon Soutajat ry

Valintaa ehdottava seura: Takon Soutajat ry

Hakee: Soutun lajipaikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Oma lajitaustani on suunnistuksessa, jossa oman kilpaurani jälkeen toimin valmentajana ja opiskelijasuunnistusaktiivina KeparDissa. Ensikosketus soutuun tuli Saksassa asuessamme Waltropin soutuseurassa vuonna 2010, jonka jälkeen soutu jatkui Takon soutajissa Suomeen palattuamme. Kaikki kolme lastamme soutavat: Stina tällä hetkellä jenkkiyliopistossa soutustipendillä, Krista harrastuksenaan opiskelijasoutuporukassa Erlangenissa ja Iida Hampurissa U19 valmennusryhmässä. Soutu on antanut meidän perheellemme hyvin paljon. Nyt kun kaikki kolme tytärtä ovat muuttaneet pois kotoa, minulla olisi aikaa ja mahdollisuus antaa vuorostani soudulle takaisin.

Minun toimintatavoistani ehkä kertoo, miten aloitin Paikallaansoutaja-projektin v 2020 saadakseni lisää harrastajia mukaan soututouhuun – Paikallaansoutajia oli 36. Kokeilimme kesällä 2019 ensimmäistä o-luokan aikuisten aikuissoutukoulua, josta kasvoi toimiva konsepti. Yksi haave oli voittaa Sulkavan soutu: keräsimme Takossa kokoon ryhmän ihan tavallisia perheenäitejä syksyllä 2022, treenasimme talven yli ja seuraavana kesänä toteutimme haaveen vaikka veneessä oli 9 ensikertalaista. Kun ft ammattini puolesta pohdiskelin soutajille tyypillisiä rasitusvammoja, päädyin ohjaamaan aiheesta opinnäytetyötä ja oppiakseni lisää, matkustin huoltajaksi mukaan soudun maailmancupin osakilpailuun, olympiakarsintaregattaan ja EM kisoihin. Minua kuvaa myös, miten urheilufyssarina Suunnistusliiton nuorten maajoukkueessa, melojien ja soutajien apuna tai MansePP:n pesisfyssarina olen halunnut ottaa oppia, miten mahdollistetaan yhdessä toimimista silloinkin kun toimitaan intohimona olevan lajin pohjalta, miten tuetaan urheilijoiden suoritusta ja valmiuksia huippusuoritukseen oikealla hetkellä ja miten järjestetään olosuhteita otollisiksi lajin kasvulle ja laajamittaisen pohjan luomiselle. Sydämeni sykkii urheilijoille: jos jollakulla on aidosti paloa ponnistella huipulle, haluaisin olla tukemassa ja mahdollistamassa heidän kaikkien kehittymistä.

Harrastesoutajana olen kaikkiruokainen: istun mielelläni o-luokan veneessä, coastalissa, kirkkoveneessä, mökkiveneessä ja kajakissakin. Arvostan aktiivista elämäntapaa, mutta huippu-urheilua erityisen paljon. Arvoistani tärkeimmät ovat oikeudenmukaisuus ja rehellisyys. Yhdessä tekemistä pidän edellytyksenä asioiden kehittämiselle, yhdessä toimimisella kaikki on helpompaa.

Siviiliammatissani olen kestävyysraportoinnista vastaava kehitysinsinööri (tutkinto ympäristötekniikan DI, otona suorittelen tietojohtamisen maisteriopintoja) sekä fysioterapeutti. Diplomi-insinöörin urallani (johon palasin keväällä 2024) pidän faktoihin perustuvasta kehittämisestä ja muutosjohtamisesta. Olen myös suorittanut tiimimestarin tutkinnon, mistä uskon olevan hyötyä luottamustehtävissä toimimisessa. Liiton hallituspaikan ajattelen olevan palvelutehtävä, jonka tarkoituksena on mahdollistaa seurojen toimintaedellytyksiä, auttaa lajiasiantuntijoita ja toimihenkilöitä työssään sekä tehdä työtä lajien kehittymiseksi.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Faktaa on, että liiton toiminnanjohtajan tehtävä on ollut aika tuulinen ja urheilumenestyksen historia on ollut laskusuuntainen. Arvostan sitä, että katse on nyt suunnattu eteenpäin, on löydetty uusia toimijoita liittoon ja uusia asioita ollaan valmiita kokeilemaan: esimerkkinä vaikka World Rowingin kehitysohjelmaan osallistuminen ja sen mahdollisuuksien vastaanottaminen, panostus coastalsoutuun ja coastalsoudun mahdollisuuksiin tulevissa olympialaisissa, lajitapahtumien rohkeat kokeilut ja kehittäminen. Arvostan lajien välistä vuorovaikutusta ja synergiaa, toivon että lajien ja seurojen välinen yhteistyö vielä lisääntyykin. Arvostan kehittymisorientaatiota, valmentajakoulutuksen kehittämistä ja uusien asioiden kokeiluja, onnistumisten kasvattamista ja jakamista (yksi pieni esimerkki: mitalikahvit kesällä Kaukajärvellä).

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? Koen, että liiton hallituksen luottamustehtävässä en ole ajamassa omaa asiaani tai johtamassa valiokuntia ja jaostoja minun haluamaani suuntaan – vaan tehtäväni hallituksen jäsenenä on ennemminkin mahdollistaa ja edistää lajiasiantuntijoiden näkemysten mukaisia asioita sekä tukea valiokuntien ja jaostojen toimintaa. Hallituksen tehtävänä on strategiatason työ ja laaditun strategian toteuttamisen tukeminen organisaatiokaavion eri asteilla. Nautin strategia- ja skenaariotyöstä, ne ovat olennainen osa nykyistä työnkuvaanikin.

Pidän tärkeänä, että monen lajin kesken on selvää, että nollasummapeliajattelu ei vie eteenpäin vaan menestymisestä/kehittymisestä syntyy synergiaetua kaikille. Hallitus voi edistää tätä. Positiivista kehitystä lisää onnistumisten esille nostaminen, resurssien etsiminen (siinä olen hyvä), verkostojen luominen ja hyvien esimerkkien jakaminen. Minua kiinnostaisi myös sidosryhmätyöskentely, lajiemme tunnettuuden lisääminen ja urheilemisen imagon parantaminen. Mielelläni vastaan 11.11. tarkemmin kysymyksiin näistä.

Marleena Valtasola

Seura: Soutuseura SMARK ry

Valintaa ehdottava seura: Soutuseura SMARK ry

Hakee: Soutun lajipaikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Koulutukseltani olen hallintotieteiden (2012) ja kasvatustieteiden (2024) maisteri. Viimeisemmässä tutkinnossani olen perehtynyt myös liikuntapsykologiaan ja liikkumisen edistämiseen. Kesäkuussa 2024 hyväksytty pro gradu-tutkielmani käsitteli persoonallisuuden vaikutusta liikunta-aktiivisuuteen.

Soutuhistoriaa minulla on reilut parikymmentä vuotta. Olympialuokkien soudun olen aloittanut juniorina Vuoksen Soutajissa, ja nykyinen seurani on Soutuseura SMARK Helsingissä. Pyrin edelleen liikkumaan ja kisaamaan aktiivisesti ja olemaan seurassa apuna niin talkoolaisena kuin kilpailijana sen mukaan, mitä tarvitaan. Coastal-kisojakin olen käynyt kokeilemassa. Viime vuosina olen myös opetellut pyöräilyä ja osallistunut useisiin pyöräilytapahtumiin. Melonta- ja Soutuliiton hallituksessa olen nyt ollut yhden kaksivuotiskauden, ja hallitustyöskentelyssä olen erityisesti arvostanut avointa, keskustelevaa ja ratkaisuhakuista ilmapiiriä. Toivottavasti sille saadaan jatkoa!

Työhistoriani koostuu hallinnon ja henkilöstöjohtamisen erilaisista tehtävistä sekä yrityksissä, urheilujärjestöissä että yrittäjänä. Olen toiminut niin asiantuntijana, esihenkilönä kuin johtavissa rooleissa. Tällä hetkellä työskentelen Suomen Hiihtoliiton vt. toiminnanjohtajana ja uskon, että ajankäytön haasteista huolimatta sen tehtävän vaatima kriisiorganisaation muutosjohtaminen tuo tiettyä perspektiiviä myös Melonta- ja Soutuliittoon. Henkilökohtainen intressini on vielä liiton ja lajien kehitystä eteenpäin.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Arvostan erityisesti sitä, että haastavaa tilannetta esimerkiksi harrastajamäärien ja julkisen rahoituksen kehitystrendien suhteen on lähdetty kohtaamaan rohkeasti ja mietitään uusia lähestymistapoja. Ratkaisut eivät ole helppoja ja vaativat paljon keskustelua ja työtä. Tästä haluan antaa erityiskiitoksen puheenjohtaja Minnalle ja toiminnanjohtaja Juholle. Lienee kaikille selvää, että tarvitsemme uusia lähestymistapoja ja ennen kaikkea panostusta nuoriin ja harrastajiin, jotta säilytämme lajimme elinkelpoisina Suomessa. Parin viime vuoden aikana myös jaostojen ja valiokuntien toiminta vaikuttaa kehittyneen ja systematisoituneen, mikä on varmasti jäsentemme etu.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? Toivoisin, että oppisimme puhaltamaan entistä enemmän yhteen hiileen. Liian usein meillä törmätään vastakkainasetteluun, joka vie aikaa ja energiaa pois itse liikunnasta ja urheilusta. Viisasten kiveä tämän saavuttamiseen ei ole, mutta haluan uskoa yhteiseen tekemiseen ja vuorovaikutuksen lisäämiseen yhtenä ratkaisun avaimena.

Jonne Hirvonen

Seura: Merimelojat ry

Valintaa ehdottava seura: Merimelojat ry

Hakee: Muun osaamisen paikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Tuon aktiivista ja päämäärätietoista kaupallista johtamista sekä käytännön osaamista suomalaisen melontaurheilun, olosuhteiden (mm. harjoitus- ja kilpailupaikat) ja juniorityön edistämisen osalta.

– Aktiivinen kilpaura junioreista senioreihin 1992-2001
– Monipuolista melonnan harjoitus- sekä kilpailutoimintaa SM-tasolla mm ratamelonta, kanoottipoolo, wwr, rafting, koskipujottelu ja freestyle
– Koskipujottelun maajoukkueessa 1997-2001 ja kilpaillut pohjoismaissa, Venäjällä, Saksassa, Tsekeissä, Sloveniassa. Puolassa, Itävallassa jne
– Urheilukoulu 2000-2001
– KTM (KV-markkinointi, johtaminen ja laskentatoimi) 2008
– Laajat suomalaiset ja kansainväliset päättäjäverkostot yritys- sekä urheiluelämästä
– Innostus koskimelontaan palasi 2023 Taivalkosken European Masters Gamesin osalta
– Koskimelonnan uudistetun olosuhderyhmän puheenjohtaja kesästä 2024. Työssä on tärkeintä tunnistaa sekä päästä vaikuttamaan paikallisiin kunta, ELY ja hankeyhtiöiden päättäjiin jo varhaisessa vaiheessa, kun koskien ennallistamiseen liittyviä vesilupia haetaan.
1. Tällä hetkellä kärkihankkeena on Sysmän Tainionvirta (projekti alkanut ja tavoite aikataulu helmikuu 2025
2. Lisäksi olemme antaneet olosuhderyhmän lausunnon Kermankosken ennalistamisen vesilupaan.
3. 11.11.2024 on sovittu ELY keskuksen päättäjien kanssa työpaja tammikuulle 2025 Hirvivuolteen neulapadon kehittämisestä freestylen melonnan harjoituspaikaksi.
4. PK-seudun seurojen (Merimelojat, TuusMe, Kohina, JYRY Melojat) yhteinen koskipujottelun sekä koskikrossin kiinteä harjoituspaikka “Helsinki Greenwater Stadion” Vantaanjoella, jossa vedestä säädettävät portit ja rata on avoinna kaikille harrastajille. Elokuusta 2024 lähtien radalla on ollut yli 100 harjoituskertaa ja kausi jatkuu jäiden tuloon saakka.
– Pujottelu ja krossijaostossa 2024->
– Freestyle EM 2026 Neitikoski työryhmässä mukana

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Lajien yhteistyö sekä intohimoinen suhtautuminen melonta- sekä soutu-urheiluun. Toiminnanjohtaja on ollut aktiivinen sekä tukenut olosuhderyhmän työtä.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitossa ja miten? 1. Paremmat olosuhteet melonnan harjoitus- ja kilpailutoiminnalle – työ on jo alkanut 2. Aktiivista junioritoimintaa ympäri Suomen -2025 järjestetään junnucuppi 3. Kilpailu ja harjoitustoiminnan parempi rahallinen sekä valmennuksellinen tuki lahjakkaille, jotta lahjakkuuksia ei menetetä aikuisuuden kynnyksellä – Yhteistyömallin rakentaminen EM2026 freestyle hankkeelle.

Nina Into

Valintaa ehdottaa: Suomen SUP-liitto ry

Hakee: Muun osaamisalueen paikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Olen koulutukseltani markkinoinnin Tradenomi, muita tutkintoja mm. johtamisen erikoisammattitutkinto ja tiimimestari. Olen työskennellyt markkinoinnin, viestinnän, liiketoiminnan kehittämisen, somen, yhteisömanageroinnin ja IT:n parissa asiantuntijana, esihenkilönä ja liiketoiminnan kehittäjänä. Tällä hetkellä työskentelen Fujitsulla liiketoimintajohtajana. Olen myös kokenut hallitustyöskentelijä lähtien opiskelijakunnan hallituksesta ammattikorkeakoulun hallitukseen, ammattijärjestöjen toimikunnista PäijätHämeen salibandyerotuomarit ry:n sekä Suomen SUP Liitto ry:n hallitukseen. Lisäksi olen toiminut Melonta- ja Soutuliiton hallituksessa 2023-2024. Tuon liiton toimintaan generalistina monenlaista osaamista, vahvuuksina järjestö- ja hallitustoiminta, viestintä ja some, tapahtumat ja IT. Lajitausta minulla on todella monipuolinen, olen kilpaurheillut pesäpallossa, salibandyssä sekä SUP-lautailussa, pienimuotoisesti myös yleisurheilussa, hiihdossa ja suunnistuksessa.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Arvostan Melonta- ja Soutuliiton eteenpäin katsovaa ja rohkeaa otetta nykyisessä, haastavassa taloustilanteessa. Liiton kyky mukautua rahoituksen vähenemiseen ja samalla pyrkiä ylläpitämään junioritoimintaa ja kilpaurheilua on ottanut ensiaskeliaan ja siihen tulee jatkossakin panostaa. Näen, että tässä tilanteessa on ensiarvoisen tärkeää, että jäsenseurat ja kaikki toimijat työskentelevät yhteisten tavoitteiden eteen. Omalla kokemuksellani uskon voivani edistää liiton kykyä toimia tehokkaasti ja löytää uusia, innovatiivisia ratkaisuja resurssien optimointiin sekä junioritoiminnan ja kilpaurheilun kehittämiseen. Uskon, että yhteistyön ja tehokkaan resurssien hallinnan avulla voimme varmistaa lajiemme tulevaisuuden.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? Näen useita kehityskohteita, joihin voin tuoda omaa osaamistani hallituksen jäsenenä. Ensinnäkin, haluaisin tukea liiton sisäistä viestintää ja yhteistyötä jäsenseurojen kanssa, sekä lajien näkyvyyden kasvattamista kansallisesti. Voimme saavuttaa lajien kasvua yhteistyöllä sekä hyväntuulisella toiminnalla ja avoimuudella. Lisäksi haluaisin tarkastella yhteisöllisyyden näkökulmasta mahdollisuuksia tuoda liitto entistä lähemmäs melonta- ja soutuyhteisön harrastajia ja kilpailijoita. Olen toiminut useissa hallituksissa, joten ymmärrän yhteistyön ja päätöksenteon merkityksen.

Isa Merikallio

Seura: Keravan Urheilijat ry ja SUP-liitto

Valintaa ehdottava seura: Valkeakosken Vesikot ry

Hakee: Muun osaamisalueen paikkaa

Tietoja ehdokkaasta: Olen toiminut nyt ensimmäiset vajaa 2 vuotta SMSL:n hallituksessa. Tänä aikana on kertynyt paljon ymmärrystä lajeistamme, tulevaisuuden kasvumahdollisuuksista ja kasvun edellytyksistä. Koen pystyväni tuomaan osaamista ja työpanostani etenkin lajien maineeseen, uusien harrastajien rekrytointiin, harrastusolosuhteiden kehittämiseen sekä yhteistyöhön eri lajiemme välillä. Ammatiltani olen pitkän linjan viestintä- ja markkinointiosaaja sekä johdon konsultti kasvustrategioiden ja toimintakonseptien kehittämisessä. Taustaltani olen siirtynyt nuoruuden huippu-urheilusta aktiiviseen masters-urheiluun (omista lajeistamme alun perin retkimeloja, sittemmin SUP-kisaaja ja päässyt myös tutustumaan coastal-soutuun ja sisäsoutuun). Olen myös toiminut nuoresta asti valmentajana ja vastuutehtävissä seuratoiminnassa sekä myöhemmin liittotasolla.

Mitä arvostat Melonta- ja Soutuliiton toiminnassa tällä hetkellä? Toimintamme on ollut aloitteellista, aktiivista ja kehittäminen entistä enemmän ennakkoluulotonta. Olemme saaneet luotua jo hyvään alkuun yhteistyötä lajien välillä. Uskallamme kyseenalaistaa toimintatapojamme ja tehostaa niitä, mikä on ollut myös välttämätöntä muuttuvassa taloustilanteessa.

Mitä osa-alueita haluaisit kehittää Melonta- ja Soutuliitoissa ja miten? Lasten ja nuorten sekä aikuisharrastajien rekrytointia yhteistyössä lajien kesken, josta on jo tehty hienoja aloitteita. Tähän voimme kehittää yhdessä toimivaa konseptia, jottei kaikkien tahojen tarvitse yrittää itsekseen. Haluan lisäksi aktiivisesti ajaa ja edistää hankkeita, joilla saadaan etenkin ruuhkaiselle pääkaupunkiseudulle lisää harrastusmahdollisuuksia ja näkyvyyttä lajeillemme. Haluan myös jatkaa yrityskumppanuuksien etsintää toiminnan tukemiseksi sekä etsiä yhteisvoimin ratkaisuja huippu-urheilun valoisaan tulevaisuuteen.

Ehdokasesittely Zoomissa

Ehdokkaat pääsevät esittäytymään 11.11. klo 18.00 alkavassa Zoom-tilaisuudessa, johon seurojen edustajien on mahdollista tulla kuulemaan ehdolle asettuvien ajatuksia.

Liity mukaan tilaisuuteen tämän linkin kautta.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Minna Kantsila / minna.kantsila@smsl.fi, puh. 050 337 3043.